Man ontspoort volledig na relatiebreuk

Ludovicus H. uit Westerlo stond terecht voor belaging en bedreiging van zijn voormalige partner. “Hij heeft haar serieus wat leed bezorgd”, zei openbare aanklager Inge Delissen.

bvdl

“Als je weggaat, weet ik je wel te vinden en lig je snel bij Van Hove (begrafenisondernemer, red.)”, sneerde H. in november 2013 naar zijn toenmalige vriendin. Hij kon maar moeilijk verkroppen dat de vrouw een punt zette achter een relatie van tien jaar.

“Hij verstuurde tientallen sms-berichten en ook thuis was ze niet veilig. Er zijn slagen en verwondingen gevallen”, pleitte meester Guy Van Hirtum namens het slachtoffer. Hij vroeg een schadevergoeding van 10.800 euro en een contactverbod.

Het Openbaar Ministerie vorderde een straf met voorwaarden. “De man heeft de vrouw bij de haren gesleurd en ook gestampt. Hij dook ook op verschillende plaatsen op, zoals bij haar loopclub en ook aan haar woning”, schetste Inge Delissen. “Hij heeft haar serieus wat leed bezorgd.”

Huis op naam vrouw

Voor de verdediging is opschorting van straf op zijn plaats. “Mijn cliënt had heel veel energie gestoken in het huis dat op naam van de vrouw stond. Dat was een grote bron van frustratie”, zei de advocate van H. “Intussen heeft de man een nieuwe, stabiele relatie.” Vonnis op 13 november.