Auto's reden zich vast in het water.
Volledig scherm
Auto's reden zich vast in het water. © AP

Overstromingen in Sardinië: vrouw overleden

OverstromingZware regenval zorgt op vele plaatsen in Sardinië voor overstromingen. Een vermiste vrouw is dood teruggevonden, meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.

0 reacties

  1. ▶ Mogelijk eerste sterfgevallen door eten van vlees van ‘zombieherten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Mogelijk eerste sterfgeval­len door eten van vlees van ‘zombieher­ten’: om welke ziekte gaat het en wat is het risico voor ons?

    In de Verenigde Staten zijn twee jagers gestorven nadat ze vlees hadden gegeten dat vermoedelijk afkomstig was van zogenaamde ‘zombieherten’. Het zou dus mogelijk om de eerste overdracht ooit kunnen gaan van de dodelijke ziekte naar mensen. Dat melden onderzoekers van de Universiteit van Texas via een nieuwe publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Neurology. Maar wat staat er precies in hun wetenschappelijke publicatie? Waaraan lijden die ‘zombieherten’? En wat is het gevaar voor ons? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen in deze HLN legt uit podcast.
  2. “Ongeziene sancties op komst”: wie zijn de Israëlische soldaten die het zelfs voor Washington te gortig maken?
    PREMIUM
    6

    “Ongeziene sancties op komst”: wie zijn de Israëli­sche soldaten die het zelfs voor Washington te gortig maken?

    De Amerikaanse regering is van plan om sancties te treffen tegen een eenheid van het Israëlische leger. Die zou zich schuldig hebben gemaakt aan mensenrechtenschendingen. Het is de allereerste keer dat Washington zo’n stap overweegt. Over welke eenheid gaat het en wat heeft die dan wel misdaan? De feiten dateren van vóór de oorlog op de Gazastrook — en al zeker van vóór de vondst van massagraven daar. Maar misschien hebben de sancties daar toch ook iets mee te maken.