Ex-model Stephanie Clerckx toont zwaar ivf-traject van twee jaar: “Eindelijk een mirakel”

Stephanie Clerckx, voormalig model en pr-verantwoordelijke bij Deceuninck Quick-Step Cycling Team, heeft aangekondigd dat ze in verwachting is. Tegelijk toont ze op Instagram het zware ivf-traject dat ze doorliep om zwanger te kunnen worden.

SGG

“Bijna twee jaar geleden werd ik op natuurlijke wijze zwanger, maar het eindigde in een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Ik moest geopereerd worden om mijn eileider te verwijderen. Eén eileider was weg en mijn andere eileider bleek slecht te zijn. Er werd geadviseerd om ivf te starten”, schrijft Clerckx op Instagram. “Dat hebben we gedaan, denkende dat ik een makkelijk geval zou zijn omdat ik zo snel natuurlijk zwanger werd... De realiteit is anders!”

“Ik heb zoveel geleerd over het vrouwelijk lichaam tijdens dit proces. Hoewel er veel tranen en pijn waren, vond ik het de meest interessante reis ooit”

Stephanie Clerckx

“Ik had nog nooit van AMH gehoord, dat is een hormoon dat je eicelreserve weergeeft. Dus een laag AMH hebben is niet ideaal, maar een heel erg laag AMH zoals ik, is echt niet goed!”, gaat ze verder. “Dus met die realiteitscheck, maar met heel hoge verwachtingen, begonnen we aan de ongelooflijk moeilijke, onzekere reis van ivf. Ik heb zoveel geleerd over het vrouwelijk lichaam tijdens dit proces en hoewel er veel tranen en pijn waren, vond ik het de meest interessante reis ooit!”

© Instagram

“Eindelijk”

“Na twee jaar, twee miskramen en momenten waarop alles gewoon hopeloos aanvoelde, zijn we er eindelijk.” Bij die boodschap toont Clerckx de vele doktersbezoeken, medicatie en tranen die bij het traject hoorden. Ze bedankt ook het medisch team van het UZ Brussel om hun “dromen waar te maken”. “Jullie professionaliteit en expertise hebben de weg vrijgemaakt voor ons wonder.”

Clerckx had in het verleden een relatie met voormalig acteur Guy Van Sande, maar ze gingen eind 2009 uit elkaar. Dat jaar maakte het ex-model ook haar doorbraak in de tv-wereld met het tv-programma Tour de Femme, waarin ze de renners van de Quick-Step ploeg mocht volgen tijdens de Tour de France. Intussen is ze pr-verantwoordelijke bij Deceuninck Quick-Step Cycling Team.

Clerckx en haar nieuwe partner verwachten hun kindje in oktober 2024.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER