Wie was de beste ronderenner ooit? Sir Bradley Wiggins geeft zijn persoonlijke top vijf prijs

Zelf won hij slechts één grote ronde - de Tour de France 2012 - maar het neemt niet weg dat de stem van Bradley Wiggins gezag uitstraalt. De ex-Tourwinnaar stelde voor zijn broodheer Eurosport zijn persoonlijke top vijf samen met de beste ronderenners ooit.

gvdl

1. Eddy Merckx

Wiggins: “De grootste renner allertijden. Hij moet gewoon bovenaan de lijst staan.”

2. Jacques Anquetil

Wiggins: “Hij verenigde karakter en persoonlijkheid. Vijf keer de Tour gewonnen, werelduurrecordhouder en de chouchou van het Franse publiek.”

3. Miguel Indurain

Wiggins: “Het idool van mijn tienerjaren. Vijf keer de Tour gewonnen, twee keer de Giro.”

4. Alberto Contador

Wiggins: “Samen met Chris Froome de beste ronderenner van mijn generatie. Heeft ze alle drie gewonnen. Vermoedelijk niet de beste tijdrijder maar een briljante klimmer die in het hooggebergte zomaar van iedereen weg kon dansen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

5. Chris Froome

Wiggins: “De sterkste ronderenner van de huidige generatie. Vier keer de Tour gewonnen, hij gaat voor zijn vijfde eindzege. Mentaal ijzersterk, briljant tijdrijder en klimmer. Zeer strijdvaardig! En hij kan meerdere grote rondes in één en hetzelfde seizoen winnen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen