© JAA

Ook Seppe Gys (N-VA) verkozen voor provincieraad

De stemming ten huize Gys kan niet op. Vader Frank Gys (N-VA) kan na de zege van zondag zes jaar langer burgemeester blijven en sinds gisteren weet ook zoon Seppe (N-VA) dat hij zal zetelen in de provincieraad.

jaa

“6.611 voorkeurstemmen. Wauw. Dat had ik niet verwacht”, aldus een opgetogen Seppe Gys. “Ik ben heel blij dat ik nu toch mee beleidswerk kan verrichten. Voor de gemeenteraad haalde ik al de op drie na meeste stemmen. Maar zetelen kan daar natuurlijk niet omdat mijn vader burgemeester blijft. Ook voor de provincieraad nipt uit de boot vallen, was zuur geweest. Dat is gelukkig niet gebeurd.”

Seppe Gys, die zijn boterham verdient als commercieel afgevaardigde in de maritieme sector, is 27 jaar. Samen met vriendin Britt woont hij in de Kaakstraat, in hartje Wommelgem. De voorbije jaren zetelde hij al in de OCMW-raad en was hij ook voorzitter van Jong N-VA in zijn woonplaats.

Veel steun

“Ik heb tijdens mijn campagne heel veel steun gehad van de Wommelgemse afdeling”, is Gys junior dankbaar. “Vandaag (gisteren, red.) is het bestuursvergadering. Na onze viering van zondag voor de overwinning op het gemeentelijke gebied, zal ook deze samenkomst feestelijk verlopen naar aanleiding van mijn verkiezing. Zes jaar geleden konden we vanuit Wommelgem ook al Jan Hofkens naar de provincieraad en zelfs naar het Vlaams Parlement sturen.”

Seppe Gys heeft tijdens de voorbije maanden veel opgestoken van provinciaal boegbeeld Luk Lemmens (N-VA). Hij staat ook achter diens keuze om de volgende bestuursperiode alleen nog met CD&V te besturen, zonder sp.a dus.

“Inhoudelijk moet ik me nog inwerken, maar onderwijs en de verdere uitbouw van de fietso­strades vind ik alvast zaken waar ik me voor wil inzetten. Momenteel loopt er nog geen snelweg voor fietsers door Wommelgem. Ik ga zeker onderzoeken of dat mogelijk is.”