Heel wat nieuwe Kapellenaren gingen tijdens de receptie flyers en brochures halen.© koen fasseur

Kapels gemeentebestuur verwelkomt 400 nieuwe inwoners op infoavond in zaal LUX: “Hier is alles wat je nodig hebt”

Kapellen -

Het gemeentebestuur organiseerde woensdag in zaal LUX een infoavond voor alle nieuwe inwoners. Door de coronapandemie kon dit event een hele tijd niet doorgaan en dat bracht veel volk op de been. “Het is bijzonder fijn vertoeven in Kapellen”, aldus een van de vele aanwezigen.

Robbe Heymans

De gemeente Kapellen nodigde begin april alle nieuwe inwoners uit voor een infoavond en receptie. Een uitnodiging die allerminst zijn effect gemist had, zo bleek. Maar liefst vierhonderd nieuwe bewoners kwamen woensdagavond opdagen in zaal LUX aan het Marktplein. Ze kregen er bij een hapje en een drankje meer uitleg over het reilen en zeilen van Kapellen en de werking van de verschillende gemeentediensten.

Uitstel door corona

Door de coronapandemie werd de infoavond een hele tijd niet meer georganiseerd. Dat de gemeente eindelijk haar nieuwe inwoners kon begroeten, stemde burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) uitermate tevreden. “De boel draait terug”, stak hij van wal. “We hebben lang moeten wachten. Na corona was er nog de Oekraïnecrisis, waarbij we zo’n 150 mensen hebben opgevangen. Nu kunnen we weer volop infoavonden en wijkvergaderingen organiseren. Daar zijn we heel blij om”, aldus Van Mechelen.

Burgemeester Dirk Van Mechelen (Open VLD) neemt het woord.© koen fasseur

De burgemeester gaf nog mee dat de gemeente de laatste jaren sterk is gegroeid. “We zitten momenteel aan bijna 28.000 inwoners. Tegen 2040 zouden we de kaap van de 30.000 moeten ronden.” De talrijke opkomst in zaal LUX toont alleszins aan dat Kapellen ook tijdens de coronapandemie veel nieuwe inwoners mocht verwelkomen.

Bruisende gemeente

Een van hen is eventcoördinator Wim Versées. Hij groeide op in Kapellen, woonde een tijd in Merksem en Antwerpen en vond twee jaar geleden de weg terug naar zijn thuisgemeente. Gevraagd naar de reden voor zijn terugkeer, moet hij niet lang nadenken. “Het is hier fijn vertoeven en hier is alles wat je nodig hebt. Er is altijd wel iets te doen. Zeker de vele zomerse evenementen zoals het Kroonkurk Festival en Pulptuur zorgen ervoor dat deze gemeente echt bruist.”

De nieuwe Kapellenaren bleven bij een hapje en een drankje nog lange tijd napraten. Vanaf juni vindt de infoavond opnieuw drie keer per jaar plaats in gemeentehuis Beukenhof.

Na de infoavond bleven veel nieuwe Kapellenaren gezellig nakeuvelen.© koen fasseur

Na de infoavond bleven veel nieuwe Kapellenaren gezellig nakeuvelen.© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners