woensdag 21 maart 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Jurgen Filippini met de dames van Genk. hbvl

volleybal

Genk-coach Filippini zet stap opzij voor duels met nieuwe club

“Geen beslissingen meer in play-offs”

In eerste provinciale starten komend weekend de play-offs. In play-off 3 bij de dames doet de confrontatie tussen Uikhoven en Genk wat stof opwaaien. Voor Genk-trainer Jurgen Filippini is het immers een confrontatie met de ploeg die hij volgend seizoen onder zijn hoede neemt. “Voor mij allesbehalve een gemakkelijke situatie”, vertelt Filippin. “Ik heb dan ook besloten om in de play-offs geen beslissingen meer te nemen over coaching.”

“Mijn T2 Peter Van Zundert zal het van mij overnemen. Er staat in deze play-offs heel wat op het spel. Van het kwartet Alken, Hasselt, Uikhoven en Genk zakken er twee naar tweede provinciale. Ik ben nu trainer van Genk, volgend seizoen van Uikhoven. Om deontologische redenen ben ik dan ook genoodzaakt om even een stapje terug te zetten. De speelsters hebben, en daar ben ik blij om, goed gereageerd op mijn beslissing.”

Pas in oktober kwam Filippini aan het roer van het Genkse damesteam.

“Tijdens mijn eerste wedstrijd als trainer vielen mijn libero en receptie-hoek geblesseerd uit. Vrij rampzalig. We hebben lang laatste gestaan, maar dankzij overwinningen in onze laatste drie wedstrijden hebben we Hasselt in extremis verbannen naar de laatste plaats. Goed voor een extra voordeelpunt in de play-offs. Dat zou wel eens doorslaggevend kunnen zijn in de eindafrekening.”

Filippini wordt bij Uikhoven T1 van de provinciale ploeg, maar ook T2 van de A-ploeg, momenteel rode lantaarndrager in Liga B.

“Uikhoven heeft een plan op poten gezet waarmee het op een termijn van drie jaar het vrouwenvolleybal weer op de kaart wil zetten. Ik krijg de kans om te werken met een veelbelovende combinatie van jeugd en ervaring. Dit project spreekt me enorm aan en ik ben fier dat ik daar deel van mag uitmaken”, geeft hij nog mee.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws