© EPA-EFE

Barry Baltus valt opnieuw vroegtijdig uit in Moto2, Jorge Martin wint GP van Frankrijk in MotoGP

Barry Baltus heeft zondag al na drie ronden moeten opgeven in de Moto2 op het Circuit Bugatti in Le Mans. De Belg startte vanaf de zestiende plaats op de grid, maar kwam al snel ten val en moest zo, met nog negentien ronden te gaan, zijn wedstrijd al staken. Het was de tweede opeenvolgende uitvalbeurt voor de RW Racing-coureur na zijn crash tijdens de Grand Prix van Spanje in Jerez twee weken geleden.

Bron: BELGA

De Spanjaard Sergio Garcia profiteerde optimaal van de gemiste start van zijn landgenoot Aron Canet. De MSI-coureur nam meteen en de leiding en won uiteindelijk comfortabel. Zijn Japanse teamgenoot Ai Ogura en de Spanjaard Alonso Lopez (SpeedUp Racing) vervolledigden de top drie.

Garcia klom met zijn zege meteen ook naar de leidersplaats in het kampioenschap. Met 89 punten heeft hij zeven punten voor op de Amerikaan Joe Roberts (OnlyFans American Racing Team). Fermin Aldeguer (SpeedUp Racing) is derde met 63 punten, evenveel als Ai Ogura. Barry Baltus is veertiende met 23 punten.

De volgende manche in de Moto2 is de Grand Prix van Catalonië in Barcelona, in het weekend van 26 mei.

Martin wint Grand Prix MotoGP

Jorge Martin (Prima Pramac Ducati) heeft zondag in Le Mans de Grand Prix MotoGP van Frankrijk gewonnen. De 26-jarige Spanjaard bleef zijn landgenoot Marc Marquez (Gresini Ducati) 444 duizendsten voor. De Italiaan Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo) finishte op 585 duizendsten als derde.

Het was de tweede zege van het seizoen voor Martin. Eind maart was hij in Portugal ook de snelste in de tweede GP. In de WK-stand gaat de vicewereldkampioen na vijf Grands Prix met 104 punten aan de leiding. De Italianen Enea Bastianini en Francesco Bagnaia zijn met 76 en 75 punten de eerste achtervolgers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer