© Shutterstock

Straatracer die snelheden haalt van 130 in zone 70 toont berouw voor politierechter: “Ik heb mijn les geleerd”

Lokeren -

Twee vermeende straatracers moesten vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschijnen. “Ik heb mijn les geleerd, ik rij niet meer te snel”, zei één van hen.

Pieter Van Hecke

Het duo verliet op 19 mei 2022 gelijktijdig de parking van een supermarkt in Lokeren. Een politiepatrouille merkte op dat de bestuurders van een Mercedes en een Volkswagen Golf elkaar uitdaagden voor een race door roekeloos van rijbaan te veranderen. De politie zette de achtervolging in en daarbij werden snelheden gehaald van 130 kilometer per uur.

“Uiteindelijk werden ze staande gehouden, maar één van hen besloot weg te vluchten”, sprak de procureur. Die man, van amper 20 jaar, heeft bij de politie geen al te beste reputatie opgebouwd. “Hij staat er bekend als roekeloze chauffeur. Voor die feiten werden al zes pv’s opgesteld. Gaat u zich op die manier blijven gedragen in het verkeer?”, vroeg de procureur zich af. “Ik heb mijn les geleerd, ik rij niet meer te snel”, was zijn antwoord.

Schending rechten van verdediging

Zijn raadsman nam echter aanstoot aan het pleidooi van de procureur. “De rechten van verdediging worden hier flagrant geschonden”, fulmineerde hij. “Er worden hier zes pv’s naar boven gehaald die niet in het dossier zitten en waar ik niets van afweet. Ik kan me daar niet op verdedigen.”

De voorzitter vond zijn repliek onterecht. “We moeten een proactieve rol spelen en aan waarheidsvinding doen”, sprak hij.

Hij besloot desondanks de zaak uit te stellen naar 28 juni om de pv’s aan het dossier toe te voegen. De beklaagde mag dus binnenkort met zijn kompaan nog eens terugkeren om op de rooster te worden gelegd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER