© rr

Zaak over kindermishandeling in Kiddy Watch-crèches wordt in november behandeld

Voor de correctionele rechtbank van Antwerpen is dinsdag het dossier ingeleid van een voormalige verzorgster die vervolgd wordt voor het mishandelen van veertien kindjes in de intussen opgedoekte Kiddy Watch-crèches. Er werd met de partijen afgesproken om de zaak op 14 november te behandelen.

LEES OOK: Kindermishandeling in crèche, verzorgster naar rechtbank (+)

De feiten kwamen in mei vorig jaar aan het licht, nadat een koppel bij hun baby blauwe plekken had opgemerkt en ongerust naar de uitbaatster van de kinderopvang was gestapt. Op beelden van een bewakingscamera was te zien hoe de toen 22-jarige beklaagde de baby ruw door elkaar schudde en hardhandig uit het kinderstoeltje trok. Ook andere kindjes werden door de twintiger hard aangepakt.

De zaakvoerster stapte met de beelden naar het gerecht. De verzorgster werd opgepakt voor verhoor. Ze erkende de feiten en verklaarde dat ze in de knoop zat met zichzelf, na de dood van haar grootvader en de scheiding van haar ouders. Ze werd door de onderzoeksrechter vrijgelaten op voorwaarde dat ze voorlopig geen contact meer zou hebben met kinderen.

Kind en Gezin liet het agentschap Zorginspectie meteen een bijkomende inspectie uitvoeren bij de Kiddy Watch-crèches in Antwerpen en Schoten. Daarbij kwamen problemen op het vlak van personeelsbeleid, voeding en hygiëne aan het licht waarop eerder al gewezen was. Het plan van aanpak dat de uitbaatster nadien moest opstellen, kon Kind en Gezin niet overtuigen en in juli werd de vergunning van de twee kinderdagverblijven ingetrokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER