vrijdag 20 juli 2018 - Muziek & cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

38.000 kampeerders stonden te dansen voor het imposante podium op camping Dreamville. DBA

Tomorrowland

Tomorrowland opent met pre-party The Gathering

Een campingfeestje op superformaat. Dat is The Gathering, het officieuze startschot van Tomorrowland. 38.000 kampeerders liepen gisteren warm op Dreamville voor het eerste feestje van het weekend.Meteen een knaller, met als hoogtepunt een emotionele ode aan de betreurde Avicii.

Kalmpjes beginnen, zeiden ze. Nou. Met The Gathering trapte Tomorrowland 2018 gisteren haar eerste van twee weekends in Boom af. 38.000 kampeerders uit meer dan 200 landen hadden amper hun slaapzak uitgerold, of ze sloegen al aan het pompen voor het imposante podium op camping Dreamville. En niet voor zomaar een chirofuif. Op de affiche stonden grote namen als Regi, Anouk Matton (mevrouw Dimitri Vegas) en verrassingsact Afrojack.

Duizenden feestvierders

Met duizenden waren ze, de internationale bende die al in de vroege namiddag aan hún feestje begonnen. In alle kleuren van de regenboog en gewapend met vlaggen zochten ze massaal de dj’s op in Dreamville. “Dit is mijn derde keer op Tomorrowland”, vertelt Felipe (23) uit Brazilië. “Wij hadden onze eigen editie, maar in België is het beter. Hier komt je letterlijk àlle nationaliteiten tegen. Dit is uniek.” Felipe en zijn vrienden hoefden geen eigen tent mee te zeulen naar de Schorre in Boom. Zij kozen voor een ‘Easy Tent’, zodat een tent met luchtmatras en slaapzak hen al opwachtte. Tomorrowland biedt naast tenten in alle formaten ook chalets en zelfs luxehuisjes aan. Al bleven die gisteren tot na middernacht zo goed als onbemand: quasi de hele camping trok naar de pre-party.

Zo goed als de hele camping trok naar de pre-party. DBA

Avicii

Na de set van de Belgische dj Mark with a K rolde een piano het podium op en werd een nummer van Avicii gespeeld. Het eerste van vele eerbetonen aan de Zweedse dj die midden april uit het leven stapte.

Vandaag start Tomorrowland écht, met 400.000 bezoekers en meer dan 1.000 artiesten gespreid over twee weekends. Headliners zijn onder andere Tiësto, Dimitri Vegas & Like Mike en Martin Garrix.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws