Direct naar artikelinhoud
WK 2018

Rode Duivels tanken vertrouwen met 4-1 in uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica

Rode Duivels tanken vertrouwen met 4-1 in uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica
Beeld Photo News

De Rode Duivels hebben de uitzwaaimatch tegen Costa Rica overtuigend gewonnen met 4-1. Lukaku (2), Mertens en Batshuayi konden scoren.

België vertrekt met een goed gevoel naar het WK voetbal in Rusland. De Rode Duivels wonnen in Brussel de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica met 4-1. Eerder was de ploeg van bondscoach Roberto Martinez in de voorbereidingsfase met 3-0 te sterk voor Egypte. Het duel met Europees kampioen Portugal eindigde gelijk: 0-0.

De Duivels kwamen tegen Costa Rica, dat ook aan het WK deelneemt, eerst nog op achterstand. Bryan Ruiz volleerde in de 24e minuut knap raak na slecht uitverdedigen van Jan Vertonghen. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 2-1 door treffers van Dries Mertens en Romelu Lukaku. Na de rust zorgde de gevaarlijke Lukaku met een fraaie kopbal voor 3-1. Invaller Michy Batshuayi bracht 4-1 op zijn naam.

Ons land begint het WK op 18 juni tegen Panama en speelt daarna tegen Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni). Costa Rica stuit in groep E op Brazilië, Zwitserland en Servië. De ploeg van bondscoach Oscar Ramirez verloor afgelopen donderdag met 2-0 van Engeland.