VIDEO. “Nu ben ik officieel een wielrenster”: Julie De Wilde kent verdict na zware valpartij in volle sprint van Antwerp Port Epic Ladies

Lara Gillespie (UAE Development Team) won zondag de tweede editie van de Antwerp Port Epic Ladies. De 23-jarige Ierse haalde het na 140 km in en om Antwerpen in een sprint met een groep van tien rensters. De sprint van het peloton werd ontsierd door een zware valpartij, met Julie De Wilde. Onze landgenote liep daarbij een gebroken sleutelbeen op.

Vincent Van Genechten

“Nu ben ik officieel een wielrenster”, aldus de renster van Fenix-Deceuninck, die een kettingprobleem zou gekregen hebben in volle sprint. Vorig jaar kwam De Wilde ook al zwaar ten val, toen in de Classic Brugge-De Panne. De Wilde liep daarbij een gebroken schouderblad op.

De koers bij de vrouwen begon meteen na de start aan een hoog tempo. Tal van rensters probeerden een uitval op te zetten maar het peloton liet niet begaan. Marthe Truyen, de winnares van vorig jaar, kwam in de beginfase ten val en moest een tijdlang achtervolgen om weer haar plaats in het peloton in te nemen. Door het hoge tempo en de opeenvolging van kasseiwegen en grindstroken stond gaandeweg de poort in de grote groep open.

Na 47 kilometer koers gingen Mieke Docx en de Slovaakse kampioene Nora Jencusova aanvallen. In het peloton onderhielden Ceratizit en het UAE Development Team het tempo.

Het liedje van Docx en Jencusova was op 34 kilometer van de eindmeet uitgezongen. Bäckstedt ging op het Kabeljauwpad, aan de Belgisch-Nederlandse grens van Zandvliet, verdapperen. Gillespie en Femke de Vries trokken in de tegenaanval op 22 kilometer van de finish en kregen wat verderop versterking van nog eens negen anderen met daarbij onder andere Cant, Julia Kopecky, Leonie Bentveld, Sandra Alonso, Federice Venturelli en Alyssa Polites. Polites reed lek en verdween uit de achtervolgende groep met elf die op acht kilometer van de finish Bäckstedt vervoegde. Het zou uitdraaien op een sprint met tien rensters en daarin toonde Gillespie zich de sterkste. De Ierse pakte haar vierde zege van het seizoen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen