maandag 22 januari 2018 - Genk
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Op de Weg naar As, ter hoogte van de Welzijnscampus, werd de fietser een eerste keer bedreigd. hbvl

Overvallers bedreigen 18-jarige met taser in Genk-centrum

GENK

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 18-jarige uit Genk bedreigd met een taser. Hij werd de weg afgesneden toen hij naar huis wilde fietsen na een fuif in jeugdcentrum Rondpunt 26. De jongeman kon ontsnappen en diende klacht in bij de politie van de zone Carma. “Ik hoorde het toestel knetteren”, zegt het slachtoffer.

“Ik was omstreeks 1.30 uur met de fiets vertrokken van een Chrysostomosfuif in jeugdcentrum Rondpunt 26 in het centrum van Genk”, doet de jonge Genkenaar zijn verhaal. “In de bocht aan het Elysium aan de Weg naar As haalde een kleine grijze auto mij in en deed iemand het raam open om naar mij te roepen. Ik zag vier mensen in de auto zitten en dacht eerst nog dat het een vriend was die wat onnozel deed. Maar toen ik ter hoogte van welzijnscampus Portavida reed, was de auto gestopt en stapte één van de inzittenden uit.”

De man liep met de taser achter mij aan maar kon me gelukkig niet bijhouden Genkenaar (18)

Met een taser in de hand liep een van de inzittenden op de Genkenaar af. “Ik hoorde het toestel knetteren, en ben dan zo snel als ik kon gaan fietsen. De man met de taser liep achter mij aan maar kon me gelukkig niet bijhouden. Inmiddels waren ze terug in hun wagen gesprongen en trachtten ze mij tegen te houden ter hoogte van de Arena. Ze riepen nog ‘Hebt ge geld?’, ook weer met de taser in de hand. Ik ben dan schuin over de weg gereden om nog eens te kunnen ontsnappen. Dat is gelukkig gelukt.”

Het slachtoffer is het incident gaan aangeven bij politie Carma. Zij onderzoeken de zaak.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws