© BELGA

ANALYSE. Kwaliteitsinjectie voor STVV

De Kanaries startten 2018 ondermaats en zijn hun stek in de top zes kwijt. Na de nederlaag tegen Waasland-Beveren spraken enkele spelers nog steeds over play-off 1. Gezien het zwakke niveau dat gehaald werd, kan de rangschikking beter eens met een andere bril bekeken worden. De ploegen die op een verwaarloosbaar puntenaantal komen, zijn niet op één hand te tellen.

Gunter Schoofs

Degradatiegevaar vrezen moet STVV natuurlijk niet, maar het is schrijnend om zien hoe concurrenten de Haspengouwers bijbenen, na die fantastische start. Het is duidelijk dat coach De Roeck de teugels strakker moet aantrekken. Na de slotmatch van 2017 gaven spelers al openlijk kritiek. Dat er in Beveren geen euforie heerste, is logisch, maar de onderhuidse spanningen die merkbaar blijven, zijn ongezond.

Preses Yusuke Muranaka was niet een klein beetje jaloers op Waasland-Beveren. U weet wel: Morioka. Geen illusies: de uitblinker lacht de Truiense interesse weg. Enig positief punt is dat de delegatie van DMM.com gezien heeft dat STVV in de toekomst een kwaliteitsinjectie nodig heeft.

Het zesdaagse bezoek van Muranaka zit er trouwens al op. De man deed dit weekend vaag wat plannen uit de doeken. Sint-Truiden mag hopen dat de Japanner het helemaal ziet zitten. Maandag op de nieuwjaarsreceptie sprak Roland Duchâtelet nog zijn fierheid uit over het feit dat STVV de eerste Europese club is die in handen kwam van Japanners. In 2004 werd toenmalig Franse eersteklasser Grenoble echter al overgenomen door Japanse investeerders. We willen STVV-fans niet in het okselzweet jagen maar … dat werd een kort, teleurstellend verhaal.