De filmcrew van Play 4-serie ‘Nonkels’ streek neer in het Waasland, onder andere in Tuincenter Van Buynder in Temse (links) en Verheggen Tuincentrum in Zele (rechts).© IF

Deze tuincentra kregen crew van ‘Nonkels’ over de vloer: “Geweldige ervaring en we mochten zelfs mee figureren”

Temse/Lokeren/Zele -

Het tweede seizoen van Nonkels slaat opnieuw in als een bom. Donderdag is de Play4-serie al aan haar derde aflevering toe. Hoewel in de serie West-Vlaams gesproken wordt, vonden de opnames vooral plaats in het Waasland. Drie tuincentra mochten er de filmcrew ontvangen. “Het was een fantastische ervaring en we mochten zelfs figureren. We zijn hier allemaal grote fan”, klinkt het trots.

Pieter Van Hecke

Het tweede seizoen van Nonkels lokt wekelijks meer dan 800.000 kijkers. Een schot in de roos voor Play4. Er is te zien hoe Innocent gevoelens ontwikkelt voor een meisje uit zijn klas en Willy Persyn heeft het moeilijk met concurrentie in zijn achtertuin. Luc vindt dan weer werk en komt op voor zichzelf,… maar dat zint zijn vrouw (ambe)tante Carine, gespeeld door Isabelle Van Hecke, niet. In de serie wordt West-Vlaams gesproken, maar de meeste opnames gebeurden in het Waasland. Drie tuincentra speelden een cruciale rol. (Lees verder onder de foto)

Enkele van de acteurs met de uitbaters van Interflower in Lokeren.© IF

Figureren

In september vorig jaar streek de filmcrew neer bij Tuincenter Van Buynder in Temse. “Ze zochten zaken die onder meer qua geluid ideaal waren. Zo kwamen ze bij ons terecht”, zegt Stephanie Van Buynder. “Ze filmden hier vooral de scènes aan de kassa. Het moment waarop Luc (vertolkt door Jelle De Beule, red.) een job aangeboden krijgt door Christian Van Eeden (gespeeld door Wim Opbrouck, red.) is hier bij ons opgenomen. Ook onze parking is ideaal gelegen. Ze konden de kassa filmen terwijl op de achtergrond Willy Persyn (vertolkt door Rik Verheye, red.) met zijn groene Porsche de parking komt opgereden.” (Lees verder onder de foto).

Bij Tuincenter Van Buynder werden de kassascènes opgenomen.© IF

Het team van het tuincenter heeft niets dan goede herinneringen aan de opnamedagen. “Het was een grote groep van zestig mensen die hier toekwam, maar iedereen was supervriendelijk. We hebben samen geluncht en ik en mijn papa kregen zelfs een figurantenrol, maar je moet wel goed opletten om ons in beeld te zien”, zegt Stephanie met een lach. (Lees verder onder de foto)

Ook deze scène werd ingeblikt in het tuincentrum in Temse.© Play Media

De opnames legden het tuincenter geen windeieren. “De klanten spreken er ons nog altijd op aan en een filmpje op sociale media waarin Jelle De Beule reclame maakt door de intercom, is al meer dan een half miljoen keer bekeken.”

LEES OOK. “Ik dacht dat de overeenkomsten toevallig waren”: winkelier Wim verbaasd dat hij inspiratie vormde voor ‘Nonkels’-personage

Bij Interflower in Lokeren vonden zelfs opnames voor de beide seizoenen plaats. Met hun cafetaria Tuin van Eten is dit tuincenter uniek. “We zijn direct akkoord gegaan toen ze ons vroegen om hier opnames te doen en we hebben er geen spijt van. De scène waarin Willy Persyn kwaad wordt omdat er in het tuincenter ook kunstgras verkocht wordt, is hier opgenomen”, zegt Seppe Van de Casserie. “Er kwam veel kijken bij de opnames. Ze zijn hier zelfs op een zondagnacht alles komen opstellen om dan maandag te filmen.” (Lees verder onder de foto)

Wim Opbrouck, Rik Verheye en Jelle De Beule waren ook te spotten in Verheggen Tuincentrum.© IF

“Wim Opbrouck aan mijn bureau”

Bij Verheggen Tuincentrum in Zele zijn ze al even enthousiast als in Lokeren en Temse. “Een leuke en positieve ervaring. Het was een toffe compagnie”, zegt Caroline Verheggen. “De opnames gebeurden tijdens de sluitingsdagen, en dat was nodig, want heel de winkel wordt ingepalmd. Er werd bijvoorbeeld ook in onze kantoren gefilmd en Wim Opbrouck heeft zelfs aan mijn bureau gezeten.”

Wim Opbrouck omarmt de uitbaters van Verheggen Tuincentrum in Zele.© if

Actrice Isabelle Van Hecke poseert met vader Johan en dochter Charlotte van Tuincenter Van Buynder.© IF