De man overleed ter plaatse.
Foto: Pieter Van Hecke

Man (36) uit Zwijndrecht doodgestoken na zware ruzie, vriendin (24) opgepakt als verdachte 

In Burcht is een dertiger doodgestoken tijdens een zware ruzie. Zijn vriendin van 24 is opgepakt als verdachte en moet voor de onderzoeksrechter verschijnen.

In Burcht, een deelgemeente van Zwijndrecht, is maandagavond een dodelijke steekpartij gebeurd. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het slachtoffer is een 36-jarige man. Zijn 24-jarige vriendin is opgepakt als verdachte.

Het drama speelde zich af in een sociaal appartement in de Prins Leopoldstraat. Het zou gaan om een uit de hand gelopen ruzie tussen het koppel. "De vrouw belde zelf nog naar de hulpdiensten. Die kwamen ter plaatse maar reanimatie kon niet baten. De man is ter plaatse overleden", zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts aan VRT NWS. 

Het leek een goed koppel te zijn, ze waren altijd vriendelijk en we hoorden eigenlijk nooit ruzie

Buurman Jean-Pierre Van Lombergen

De bewoners van de andere appartementen in het gebouw zijn geschokt. "Dimitri was een rustige man en het leek een goed koppel te zijn. Ze waren vriendelijk en we hoorden eigenlijk nooit ruzie”, zegt Jean-Pierre Van Lombergen. “Hij woonde hier amper 4 à 5 weken. Hij kwam hier met niets aan, enkel een slaapzak en zijn kat had hij bij zich. Van een buurvrouw, die jammer genoeg overleed, kreeg hij enkele meubels." 

De vrouw die is opgepakt als verdachte, kenden de bewoners niet goed. “Het was een vriendelijk meisje en ze zei altijd goeiendag”, vertelt onderbuurvrouw Josefa. “Maandagavond rond 22 uur hoorde ik veel geroep en getier uit het appartement komen en een half uur later stond hier dan de politie. We wisten niet wat er gebeurde, maar wel dat het niet pluis was.” 

De vrouw werd gearresteerd en het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd. Ze wordt later op de dag verhoord. De feiten worden voorlopig gekwalificeerd als doodslag. Ook het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Het appartement werd verzegeld. 

Het appartement werd verzegeld.
Foto: Pieter Van Hecke

Meest gelezen