© Photo News

Sheldon Bateau keert officieel terug naar KV Mechelen: “Geen betere plek dan thuis”

Zijn transfer zat al even in de pijplijn maar vandaag is de terugkeer naar KV Mechelen van Sheldon Bateau (28) officieel rondgeraakt. De verdediger uit Trinidad en Tobago komt transfervrij over van Sarpsborg en tekende voor drie seizoenen. Hij zal wel pas aanpikken bij de groep vanaf 29 juli en mist dus de Supercup en de eerste competitiematch tegen Zulte Waregem.

thst

Sheldon Bateau, die tussen 2012 en 2015 al drie ­seizoenen doorbracht bij KV, heeft er een sterke eerste seizoenshelft ­opzitten bij het Noorse Sarpsborg. Door een speciale clausule in zijn contract kon hij gratis weg naar het buitenland. Ook vanuit Polen en Turkije was er interesse, maar de speler zelf verkiest dus een terugkeer naar het oude Mechelse nest. Hij wordt gezien als de opvolger van de pas vertrokken German Mera.

In januari stond Bateau als transfervrije speler al dicht bij een ­terugkeer naar Mechelen. Toen dacht de club aan hem als ­vervanger voor de ­vertrokken ­Cocalic. Bateau werd zelfs ­medisch gekeurd, maar een administratief probleem - hij kreeg geen ­arbeidsvergunning - gooide in laatste instantie roet in het eten. Zes maanden later is dat probleem van de baan.

Aankondigingsfilmpje

KV Mechelen stelde hem ’s avonds laat ook officieel voor. Onze reporter die ’s middags net ter plaatse was voor een ander interview zag nog hoe zijn aankondigingsfilmpje werd gemaakt en kon de nieuwste aanwinst ook kort spreken. “Het voelt geweldig om terug te zijn. Er bestaat geen betere plek dan thuis”, aldus Sheldon Bateau.

MEER OVER KV Mechelen