© VDT

NMBS gaat “op korte termijn” werken uitvoeren aan onveilig stationsgebouw van Tienen

Spoorwegmaatschappij NMBS gaat op korte termijn werken uitvoeren aan het stationsgebouw van Tienen. Dat meldt de NMBS in een persbericht. “De veiligheid van de reizigers en medewerkers is een absolute prioriteit”, zegt de NMBS. “We willen geen enkel risico nemen.”

jvh
Bron: BELGA

Het stationsgebouw van Tienen dateert van het jaar 1840 en is daarmee het oudste nog rechtstaande stationsgebouw van ons land. Het staat echter al meerdere jaren te verloederen. Het stadsbestuur heeft al meerdere keren aan de NMBS gevraagd om het gebouw te renoveren: in december vorig jaar onderschreef de gemeenteraad nog unaniem een motie om de slechte staat aan te kaarten. 

Uit een recent stabiliteitsonderzoek dat de stad liet uitvoeren, bleek vorige week dat de rechtervleugel van het gebouw op instorten staat. Intussen is ook de NMBS zelf ter plaatse gegaan, en zullen stabiliteitswerken uitgevoerd worden “op korte termijn”. Later deze week wordt daarover meer duidelijkheid gegeven. 

De werken komen er in afwachting van grondige renovatiewerken die de spoorwegmaatschappij in een volgende fase zal uitvoeren. Tot voor kort ging de NMBS op zoek naar een partner om via een erfpacht een nieuwe invulling aan het gebouw te geven. Die partner zou de renovatiewerken ook op zich moeten nemen. “Er waren verschillende geïnteresseerden, maar de NMBS kreeg onvoldoende garanties wat betreft de renovatie van het gebouw”, stelt de maatschappij. “We hebben daarom al besloten om zelf de nodige renovatiewerken uit te voeren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer