“On my way back”: Remco Evenepoel fietst voor het eerst sinds zware val opnieuw buiten

Remco Evenepoel heeft donderdag voor het eerst sinds zijn zware val in de Ronde van het Baskenland opnieuw buiten gefietst. De Belgische kampioen postte het resultaat op het wielerplatform Strava. “On my way back”, schreef Evenepoel onder zijn tocht van een kleine honderd kilometer.

Marnix Taes

Evenepoel kwam drie weken geleden zwaar ten val in de Ronde van het Baskenland. Onze landgenoot brak zijn sleutelbeen en schouderblad, waardoor hij meteen een kruis mocht maken over zijn ambities in de Ardennenklassiekers. In de podcast “The Wolfpack Howls” van zijn ploeg Soudal Quick-Step zei de Belgische kampioen vorige week dat hij “(afgelopen) maandag opnieuw op de rollen mocht trainen en dat buiten trainen door het slechte weer nog niet gelukt was.”

Donderdag was de eerste rit in de buitenlucht van Evenepoel wel een feit. In de omgeving van zijn geboortestreek Schepdaal maakte Evenepoel een tochtje van 98,75 kilometer, goed voor twee uur en vijftig minuten beweging. Aan een gemiddelde van 34,7 kilometer per uur passeerde hij onder andere Geraardsbergen, Ninove en Bever.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer