© AFP

Levenloos lichaam van tweede Mongoolse alpinist aangetroffen op Mount Everest

Het levenloze lichaam van een tweede Mongoolse alpinist (31) die nog vermist was op de Mount Everest is aangetroffen. Dat heeft het expeditiebedrijf 8k Expeditions zondag gemeld. Vrijdag was al het levenloze lichaam van een vermiste 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië aangetroffen. Hij was de eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest.

Bron: BELGA

Het contact met beide bergbeklimmers was op 12 mei verbroken. Ze bevonden zich toen aan kamp 4, op 7.900 meter hoogte, op minder dan een kilometer van de top. Het duo had zich niet laten vergezellen door lokale berggidsen. Ze hadden alleen zuurstofflessen en ondersteuning vanuit het basiskamp geboekt bij het expeditiebedrijf.

Veel alpinisten proberen de enorme berg in het Himalaya-gebergte in het voorjaar te beklimmen, wanneer de weersomstandigheden het gunstigst zijn. Dit jaar hebben de autoriteiten 419 bergbeklimmers toestemming gegeven om tijdens het hoogseizoen de Mount Everest te beklimmen. Sinds het begin van het seizoen hebben al zowat 80 alpinisten de top bereikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER