Onwaarschijnlijke beelden vanop Belgische snelweg: man vervoert zetels op wel erg gevaarlijke manier

Er circuleert online een video waarop te zien is hoe een man op een misschien wel creatieve, maar vooral erg gevaarlijke manier twee zetels vervoert op een Belgische snelweg.

mtm

Het is niet precies duidelijk van wanneer de beelden precies dateren, maar volgens de maker werden ze gefilmd op de A604-snelweg nabij Seraing in de provincie Luik. We zien een man die schijnbaar zonder enige beveiliging achteraan op een aanhangwagen staat en twee zetels vasthoudt terwijl de bestuurder van de wagen op de linkerrijstrook van de snelweg rijdt.

Volgens Stef Willems van verkeersinstituut Vias zien we op de beelden twee inbreuken tegen de wegcode. “Ten eerste mag je geen passagiers vervoeren in een laadbak, ten tweede mag je ook geen andere mensen in gevaar brengen door een gebrek aan ladingszekerheid van wat je vervoert. Het gaat hier om overtredingen van respectievelijk de eerste en de tweede graad, wat minimaal al een boete van 174 euro plus administratiekosten kan opleveren en ook kan leiden tot een dagvaarding. Op dat moment is het aan de politierechter om te bepalen of er nog een bijkomende boete of sanctie volgt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen