© Photo News

Zwitserse Bencic houdt Kirsten Flipkens uit kwartfinales in Luxemburg

Kirsten Flipkens (WTA 52) heeft zich op het WTA-toernooi van Luxemburg (250.000 dollar) niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales.

In de tweede ronde verloor ‘Flipper’ woensdag van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 47). Het werd 6-1 en 6-3 na 1 uur en 2 minuten.

De 32-jarige Flipkens stond voor de derde keer tegenover de 21-jarige Bencic, die kwalificaties moest afwerken om de hoofdtabel te halen. In 2016 won de Kempense hun eerste ontmoeting in New Haven (6-1, 4-6, 7-5), vorig jaar was de Zwitserse de beste in Linz (4-6, 6-2, 7-6 (9/7)). Die matchen werden, net als in Luxemburg, op hardcourt afgewerkt.

Om door te stoten naar de halve finales, moet Bencic voorbij de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 62). Die zette de Française Pauline Parmentier (WTA 50) opzij met 7-5 en 6-2.

In het dubbeltoernooi vormt Flipkens het tweede reekshoofd met de Zweedse Johanna Larsson. Ze spelen later op de dag hun eerste wedstrijd tegen de Taiwanezen Pei Hsuan Chen en Fang-Hsien Wu.

Alison Van Uytvanck en Greet Minnen bereikten maandag al de tweede dubbelronde. In het enkel werd Van Uytvanck (WTA 49) in de eerste ronde gewipt door de Duitse Andrea Petkovic (WTA 67). Minnen (WTA 322) strandde in de kwalificaties.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer