Districtsraad keurt motie goed voor naamswijziging ringpark Het Schijn

Deurne -

De districtsraad van Deurne heeft een motie goedgekeurd om de naam van het toekomstige ringpark Het Schijn te wijzigen. Twee voorgestelde alternatieven zijn Papenhofpark en Meanderpark.

Oorspronkelijk leek Het Schijn een werktitel voor het ringpark dat zal starten aan de zuidkant van Schijnpoort en zuidwaarts doorloopt tot aan het Rivierenhof. De rivier het Schijn en de Schijnvallei domineren het groene gebied. Maar door verwarring met het bestaande, nabijgelegen Park Groot Schijn heeft dit tot bezorgdheid geleid.

In Deurne is er soms al verwarring door vergelijkbare namen zoals het Boekenbergpark in Deurne en het Bouckenborghpark in Merksem. Daarom wil de districtsraad dergelijke verwarring in de toekomst vermijden. “Verkeerd geleverde pakjes zijn vervelend, maar als hulpdiensten verkeerd rijden, kan dat dramatische gevolgen hebben”, benadrukt districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) die de motie heeft geïnitieerd. “Ik ben dan ook zeer tevreden dat de districtsraad deze motie steunt.”

De districtsraad hoopt dat de nieuwe naam een duidelijke link naar Deurne zal hebben, maar staat ook open voor andere suggesties van de straatnamencommissie van de stad Antwerpen. Twee voorgestelde alternatieve namen zijn Papenhofpark en Meanderpark. (nd)

LEES OOK. Plannen Ringpark Het Schijn zorgen voor hoopvolle, maar bezorgde buren: “Bang dat we voor lange tijd geïsoleerd worden”

LEES OOK. IN BEELD. Nieuwe simulaties tonen hoe overkapping Ring stukje groter wordt in Borgerhout en Deurne

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel