© AP

Ook ‘Game of Thrones’-actrice slachtoffer van seksuele intimidatie: “Voelde me machteloos”

Na verschillende getuigenissen over intimidatie en verkrachting door Harvey Weinstein, blijkt nu dat ook de bekende actrice Lena Headey niet ontsnapte aan zijn avances.

svg,svg

In de fantasyreeks Game of Thrones mag Lena Headey (44) in haar rol als Cersei Lannister dan wel geen genade kennen voor haar vijanden: in de realiteit werd ook zij geïntimideerd door de omstreden Hollywoodproducer Harvey Weinstein (65).

De twee ontmoetten elkaar in 2005 op het Filmfestival in Venetië, waar Heady te zien was in ‘The Brothers Grimm’ van het filmhuis Miramax. “Op een gegeven moment vroeg Weinstein me om mee naar het water te wandelen”, aldus de actrice. “Ik ging mee met hem toen hij plots stopte en heel suggestieve opmerking maakte over hem kussen. Ik lachte ze weg, maar was behoorlijk aangedaan. Ik herinner me dat ik dacht: ‘Dit moet gewoon echt een mopje zijn.’ Ik antwoordde dan ook met: “Oh, komaan, man. Dat zou zoals zoenen met mijn vader zijn! Laten we nog een drankje gaan halen en bij de anderen gaan staan.” Ik heb nooit meer in een Miramax-productie gespeeld.”

De volgende ontmoeting die de actrice met Weinstein had, was er eentje in Los Angeles. De twee gingen ontbijten in zijn hotel op vraag van de producer. “We praatten over films. Hij stelde me ook een paar vragen over mijn liefdesleven, maar ik boog de conversatie om naar een minder persoonlijk onderwerp.”

Van de lift naar de kamer

Weinstein zou daarna een tijdlang verdwenen zijn naar het toilet om vervolgens terug te keren en aan de actrice te vragen of ze niet mee naar zijn kamer wilde gaan omdat het script voor zijn nieuwe creatie toevallig daar nog was achterlaten. Headey rook onraad en maakte Weinstein in de lift duidelijk dat ze niet geïnteresseerd was iets anders dan werk. “Mijn heel lichaam zette zich schrap en toen perste ik de woorden uit mijn mond. ‘Ik ben niet geïnteresseerd in eender wat buiten werk. Denk alsjeblieft niet dat ik hier voor welke andere reden dan ook ben. Er zal niets gebeuren.’ Toen heb ik abrupt gezwegen, geschrokken van mijn eigen openheid.”

“Weinstein stond furieus in de lift en zei geen woord meer. Toen we boven kwamen, leidde hij met zijn hand op mijn rug uit de lift naar de deur van zijn kamer. Hij duwde me vooruit met die hand. Toen zijn kaart om de deur te openen niet werkte, werd hij écht razend.”

Van de kamer naar de lift

“Hij wandelde opnieuw naar de lift en stuwde me met die hand op mijn rug voor zich uit. Daarna pakte hij mij vast bij mijn arm en bleef hard knijpen. Hij betaalde voor mijn auto en fluisterde in mijn oor: ‘Vertel hier niets over, aan niemand. Niet aan je manager, niet aan je agentschap’.”

“Ik ging naar buiten en huilde in mijn auto. Ik voelde me compleet machteloos na wat hij zojuist met mij gedaan had.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER