Frederik De Veylder hoopt dat de blessurelast geen negatieve invloed heeft op het resultaat.© Bart Vandenbroucke

Volleybal Liga (V) - Challenge Ticket Qualification: Bevo Roeselare

Frederik De Veylder en Bevo Roeselare moeten thuis winnen van Gent om belle af te dwingen: “Los van Europees ticket is het belangrijk in schoonheid te eindigen”

Roeselare -

Bevo Roeselare beleeft sinds de coachwissel al vier schitterende maanden en misschien volgt straks nog een schitterend extraatje. Indien de rood-witten zaterdagavond thuis winnen van Gent, strijden ze woensdagnamiddag, opnieuw thuis tegen Gent, om een Europees ticket. Bij verlies is het seizoen afgelopen.

Peter Rossel

De 3-0-cijfers in de eerste match in Gent klonken hard, maar de setscores waren milder. Gent won tweemaal met amper twee puntjes verschil. “Eerst en vooral moeten we naar de blessures kijken”, zegt trainer-coach Frederik De Veylder. “Zonder Laure Flament (knie) spelen betekent een aderlating. Ze is er trouwens ook in de andere barragematchen niet meer bij. Het is best dat ze nu volledig rust en topfit is voor het nieuwe seizoen, want die knieproblemen belemmeren haar mogelijkheden en capaciteiten. Haar doublure Tea Radovic was de hele week ziek en voelde zich niet echt goed. Onze tweede libero, Leen Van Grinsven, trok dan maar een ander shirt aan en deed het heel goed. In die omstandigheden kan ik dus excuses inroepen, maar we waren ook te weinig bij de les. Daar heb ik de speelsters tijdens een videomoment op gewezen. Hopelijk hebben ze dat goed verteerd en kunnen ze dat naar zaterdag toe vertalen met een glansprestatie. Het voorbije seizoen kende Gent veel blessurelast, maar nu zijn ze wel compleet. Nu kampen wij met blessures. De vorm van de dag kan bepalend zijn.”

Uitmelken van de competitie

De formule van deze barrage, waarbij de laagst gerangschikte ploeg eerst thuis mag spelen, creëert misschien meer spanning maar is niet ideaal voor het hoogst gerangschikte team. De druk is nu verschoven naar Bevo, dat buitenshuis het eerste play-offduel verloor en nu moet winnen om in de race te blijven. “Voor mij is het hele systeem van de pot gerukt”, zegt Frederik De Veylder. “Het hielp ons niet dat wij die Play-off 1 met nul punten moesten aanvangen. In die zes matchen haalden we vier punten meer dan Charleroi en we boekten slechts drie punten minder dan de finalisten Tchalou en Asterix, maar door die start met nul punten konden we niet meer hoger klimmen dan de vierde plaats. Het zou bovendien beter zijn dat de Europese tickets bezorgd worden aan de top vier. Maar neen, er moeten nog barragematchen tegen de winnaar van Play-off 2 volgen. Dat is het uitmelken van de competitie.”

Om het even welke thuiszege van Bevo zaterdag in de tweede barragematch leidt naar een belle op woensdag 1 mei, opnieuw in Beveren. “Los van het Europese ticket dat aan deze barrage hangt, is het belangrijk om in schoonheid te eindigen. We hebben een heel mooie terugronde meegemaakt waarbij we op de toppen van de tenen gespeeld hebben”, besluit De Veylder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer