© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Roeselare is na coachwissel onbekende factor voor KV Mechelen: “Koffiedik kijken wat we mogen verwachten”

KV Mechelen opent vrijdagavond de achtste speeldag van de tweede periode in 1B. Tegenstander is KSV Roeselare, dat met Juan Gutierrez een nieuwe T1 heeft.

Diederik Geypen

“Met de nieuwe coach wordt het voor ons koffiedik kijken wat we van Roeselare mogen verwachten”, blikte coach Wouter Vrancken donderdagmiddag vooruit. “Gaat Roeselare een blok zetten, of net pressen? Het blijft een stugge ploeg. Voorlopig hebben we enkel de match tegen Beerschot Wilrijk als referentiepunt.”

Malinwa zal niet op volle sterkte aantreden. “Laurent Lemoine sukkelt al sinds de stage met de adductoren. Hij is zeker een week buiten strijd”, gaf Vrancken mee. “Clement Tainmont ontbreekt met een kleine verrekking. Edin Cocalic zit wel in de selectie. Tijdens de opwarming gaan we bekijken of hij op de bank kan zitten.”

Joachim Van Damme zit zijn tweede schorsingsdag uit. Wellicht kiest Vrancken net als tegen Union voor Seth De Witte naast Rob Schoofs. “Ik denk dat ik Seth laat staan. Met zijn kwaliteiten heeft hij het meer dan degelijk gedaan tegen Union. Hij begon dit seizoen niet vaak (drie keer, red.) in de basis. Hopelijk komt hij nog wat beter in zijn ritme.”

Stilte voor de storm

De match tegen Roeselare is de aanloop naar een loodzwaar drieluik met de twee bekerduels tegen Union SG en ertussen de competitiekraker tegen Beerschot Wilrijk. “Volgens mij wordt dat niet de week van de beslissing”, aldus Vrancken. “Er volgen nadien nog vijf matchen. De druk ligt sowieso bij Beerschot Wilrijk. Wij hebben al een ticket voor de promotiefinale op zak.”

Vrancken overweegt om volgende week te roteren. “Afhankelijk van de blessures en de vermoeidheid van mijn spelers. Het liefst van al gaan we drie keer er volle bak tegenaan, maar dat acht ik niet mogelijk”, besloot Vrancken.

MEER OVER KV Mechelen