Student Alex verdiende in één jaar 65.000 euro door te reserveren in restaurants maar er nooit te gaan eten

De tafels bij Carbon zijn zo gegeerd dat klanten er graag honderden euro’s voor betalen.© Shutterstock

Tafels reserveren in restaurants, maar er nooit zelf gaan eten. Zo verdiende student Alex Eisler vorig jaar maar liefst 65.000 euro.

lto

Iedereen moet wel eten en wie in New York verblijft, doet dat graag eens op restaurant. Maar een plekje reserveren bij die ene Italiaan met zijn zelfgemaakte pasta, of die andere burgertent waar ze het beste vlees serveren, dat is tegenwoordig een serieuze uitdaging in The Big Apple. Velen schuiven virtueel aan in de online-wachtrij, andere proberen zelfs personeel om te kopen, aldus The New Yorker.

Ook Alex Eisler, tweedejaarsstudent toegepaste wiskunde aan Brown University, is één van die mensen die in de rij staan, hopend op een plaatsje. Maar niet voor zichzelf. Hij is een zogenaamde doorverkoper: mensen die plaatsen reserveren in restaurants om die dan vervolgens door te verkopen, vaak voor veel geld.

“Soms herkennen ze mijn stem, dus moet ik verschillende accenten gebruiken. En soms moet ik me als een meisje gedragen”, vertelt hij over het reserveren van tafels aan The New Yorker. “Ik heb een paar Resy-accounts die vrouwelijke namen hebben.” Op Resy kan je namelijk restaurants vinden in de buurt en vervolgens reserveren. Nadat de reservatie in orde is, trekt Eisler naar ‘Appointment Trader’, een platform waarop reservaties voor hotels, bars en restaurants uitgewisseld kunnen worden in ruil voor geld.

LEES OOK. Turkije wil traditionele döner kebab beschermen tegen goedkope ‘namaak’

65.000 euro

Onder de naam ‘GloriousSeed75’ verkocht Eisler onlangs nog een tafel bij het Franse restaurant Maison Close in Soho voor 855 dollar of bijna 800 euro. Een reservering bij Carbone, waar je tussen 50 en 100 euro betaalt voor een gerecht met vlees en het dessert 17 euro kost, bracht hem onlangs nog 980 euro op. Uit dat laatste restaurant werden Justin en Hailey Bieber nog in 2022 geweerd omdat ze kwamen opdagen zonder reservatie.

In totaal verdiende Eisler vorig jaar meer dan 65.000 euro, gewoon door het doorverkopen van reserveringen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen