Schietpartij op caféterras in Schaarbeek: slachtoffer krijgt twee kogels in het hoofd, gemaskerde dader gevlucht

Bij een schietpartij in Schaarbeek is zondagavond een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Dat meldt RTL en wordt bevestigd de Brusselse politie.

jvh
Bron: RTL

De feiten vonden zondagavond omstreeks 22 uur plaats op het terras van een café in de Joseph Brandstraat, in het centrum van Schaarbeek. Een gemaskerde man zou er het slachtoffer benaderd hebben, en vier keer geschoten hebben. Twee kogels zouden het slachtoffer in het hoofd geraakt hebben. De schutter zou na de schietpartij gevlucht zijn.

“Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, troffen ze een man aan die gewond was door schoten”, aldus politiewoordvoerder Audrey Dereymaeker. “Het slachtoffer verkeerde in levensgevaar. De politie heeft het parket verwittigd, dat ter plaatse is afgestapt met een onderzoeksrechter. Het onderzoek loopt, en de politie zal geen verdere commentaar geven.”

Schaarbeek wordt al maandenlang opgeschrikt door een reeks schietpartijen tussen drugdealers. Het is niet duidelijk of het incident van zondagavond daarmee verband houdt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER