vrijdag 16 november 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Kunnen de tweelingbroers Van Delsen hun titel verlengen? hbvl

Badminton

Limburg weer boven op BK jeugd?

Dit weekend vindt in het Luikse Fléron het Belgisch badmintonkampioenschap voor jeugd plaats. Vorig jaar legde de Limburgse delegatie beslag op acht titels, ditmaal starten zes provinciegenoten als eerste reekshoofd.

“Het wordt moeilijk om de prestaties van vorig jaar te evenaren of te verbeteren”, beseft Limburgs coach Sven Van Delsen, wiens zonen Yaro (enkel én dubbel) en Iljo (dubbel) zich vorig jaar tot kampioen kroonden. “De ambitie is uiteraard om die titels te verlengen, maar of dat lukt, is nog wat anders.”

Naast de broers Van Delsen is het vooral uitkijken naar de familie Boonen. Zussen Kirsten (U17 enkel en gemengd), Amber (U13 gemengd dubbel) en Fae (U11 dames dubbel) staken vorig jaar al een titel op zak. “Zij mikken alledrie opnieuw op een Belgische titel, maar het belangrijkste blijft dat ze zich amuseren op het Belgisch kampioenschap. Tenslotte is zo’n BK ook maar een momentopname”, relativeert vader Patrick Boonen.

Maite Geybels zet bij de U13 in op de drie disciplines. “In het gemengd dubbel wil ik de halve finales bereiken, in het dubbel de finale en in het enkel wil ik een goede wedstrijd spelen tegen de topfavoriete Amber Boonen.”

Lindert Vandeurzen verloor vorig jaar als eerstejaars bij de U19 tweemaal de finale in het dubbelspel. “Dit is het laatste jaar dat ik mag deelnemen aan het BK voor jeugd”, aldus Vandeurzen. “Logisch dus dat ik afscheid wil nemen van de jeugdreeksen met de Belgische titel in het dubbel en in de mix.” (le)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws