© Bridgeman Images

Belgische wandelaar (46) raakt zwaargewond na valpartij op rotsen aan Costa Blanca

Een 46-jarige Belgische toerist is donderdag zwaargewond geraakt na een val tijdens een trektocht in het Spaanse natuurpark Penyal d’Ifac, aan de Costa Blanca. Dat melden Spaanse media.

gjs

De Belgische veertiger kwam ten val tijdens een wandeling in het natuurpark Penyal d’Ifac. Dat is een enorme kalksteenrots, liefst 332 meter hoog, die uit zee oprijst en door rotspuin met de Costa Blanca verbonden is. Het is een populaire bezienswaardigheid bij toeristen omdat er meer dan 300 diersoorten en ook talrijke zeldzame planten te bewonderen zijn.

Helaas voor de Belg liep het verkeerd tijdens zijn wandeling. De veertiger viel en stootte daardoor onder meer zijn hoofd en borststreek. Volgens lokale media raakte hij daarbij ernstig gewond en moest hij met een interventiehelikopter overgevlogen worden naar een voetbalveld in de buurt. Dat werd volledig ontruimd, zodat die helikopter er kon landen naast een andere heli die het slachtoffer zou overbrengen naar het ziekenhuis van Alicante. Het is niet duidelijk hoe het nu met de Belg gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER