Actrices grepen naast rol in Lord of the Rings door Harvey Weinstein. “Hij heeft mijn carrière gefnuikt”

© Chris Pizzello/Invision/AP

© Chris Pizzello/Invision/AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

“Ik barstte in tranen uit”. Actrice Mira Sorvino is aangedaan nu blijkt dat ze mogelijk naast grote rollen greep door Hollywood-Producer Harvey Weinstein.

jvt

Regisseur Peter Jackson zei in een interview met Stuff.co.nz dat hij Mira Sorvino en Ashley Judd wou casten voor zijn Lord of the Rings-films. Maar Miramax van Harvey Weinstein raadde dat volgens hem af.

“Ik herinner mij dat Miramax liet weten dat met hen samenwerken een nachtmerrie was en dat we hen moesten vermijden”, zegt Jackson. “Dat was waarschijnlijk in 1998. Toen hadden we geen reden om in twijfel te trekken wat die mannen zeiden.”

Hij vermoedt nu dat hij valse informatie kreeg over “deze twee getalenteerde vrouwen”. “Als een direct gevolg zijn hun namen van de lijst geschrapt. Achteraf gezien was dit wellicht een lastercampagne in volle actie.”

Sorvino ziet in het verhaal een bevestiging dat Harvey Weinstein haar carrière heeft gefnuikt. Naast Ashley Judd is zij een van de vele vrouwen die de producer heeft beschuldigd van seksueel wangedrag.

“Ik zag dit toen ik wakker werd, en ik barstte in tranen uit”, reageert ze op Twitter. “Dank u, Peter Jackson, om eerlijk te zijn. Ik ben erg teleurgesteld.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook voor Ashley Judd vallen puzzelstukken op hun plaats. “Ze vroegen welke twee rollen ik verkoos, en daarna hoorde ik ze niet meer. Ik ben blij dat de waarheid uitkomt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In een mededeling ontkent Harvey Weinstein dat hij beide actrices op een zwarte lijst heeft gezet. Hij wijst erop dat Judd in twee andere films van Weinstein is gecast, en dat Sorvino ook voor andere films is overwogen. De casting is uiteindelijk niet door Miramax maar door New Line Cinema gebeurd, klinkt het.

Peter Jackson noemt de reactie van Weinstein “niet oprecht”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen