© Joris Herregods

Heraanleg Graanmarkt van start: handelaars Vogelenmarkt krijgen nieuwe plek

De heraanleg van de Graanmarkt in Antwerpen start volgende week maandag. De marktkramers van de zondagse Vogelenmarkt zullen vanaf februari dan ook tijdelijk moeten verhuizen. Ze krijgen voor de duur van de werken een plaats op de Tabakvest of Oudevaartplaats.

inke

De bestrating van de Graanmarkt is aan vernieuwing toe. De aannemer zal in fases werken om de hinder zoveel mogelijk te beperken. Eerst wordt de noordelijke helft van de Graanmarkt aangepakt, vervolgens de zuidzijde. De werken starten op maandag 29 januari. Het einde is gepland voor eind juli.

Door de werken moet een deel van de zondagsmarkt verplaatst worden. Omdat de werken dus meerdere maanden in beslag zullen nemen, krijgen de betrokken standhouders tijdelijk een andere standplaats toegewezen. Waar mogelijk wordt er vanaf februari bijkomende plaats gecreëerd op de Oudevaartplaats.

Om alle marktkramers een plaats te kunnen geven, moeten er ook extra standplaatsen gecreëerd worden. De nieuwe tijdelijke standplaatsen komen in het verlengde van de huidige marktlocatie Tabakvest. De meeste handelaars zullen daar een tijdelijke plaats krijgen.

Na afloop van de werken kunnen de handelaars hun vertrouwde plaats op de Graanmarkt weer innemen.

Meer info: www.districtantwerpen.be - www.ondernemeninantwerpen.be/markten - Bedrijvenloket van de stad Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER