Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Door Meta goedgekeurde advertenties verspreiden desinformatie en haat tijdens Indiase verkiezingen

    Door Meta goedgekeur­de adverten­ties versprei­den desinforma­tie en haat tijdens Indiase verkiezin­gen

    Facebook- en Instagram-eigenaar Meta heeft tijdens de verkiezingen in India politieke advertenties goedgekeurd die desinformatie verspreidden en aanzetten tot religieus geweld. De advertenties zouden gemanipuleerd zijn met artificiële intelligentie (AI). Ze werden ingediend bij Meta’s database door India Civil Watch International (ICWI) en Ekō, een community die vastberaden is de groeiende macht van grote bedrijven in te perken. Zij wilden Meta’s mechanisme om politieke, schadelijke inhoud te detecteren en blokkeren testen. Dat blijkt uit een rapport van The Guardian.
  2. Proces van trucker die jonge mama Shauni (30) doodreed uitgesteld: “Moederdag was erg zwaar voor haar zoontje Kevin (7)”
    PREMIUM
    Update

    Proces van trucker die jonge mama Shauni (30) doodreed uitgesteld: “Moederdag was erg zwaar voor haar zoontje Kevin (7)”

    “We hopen op gerechtigheid, maar niets kan dit verlies goedmaken.” In de Gentse politierechtbank moest woensdag de trucker voorkomen die in januari vorig jaar Shauni Stevens (30) doodreed in Assenede. Een ongeval dat een schokgolf door de gemeente joeg, maar uiteraard een nog veel grotere impact had op haar zoontje Kevin (7). “Hij begint zijn draai weer te vinden, maar er zijn nog veel moeilijke momenten.” De zaak werd echter 7 maanden uitgesteld, tot grote ergernis van de familie.
    Assenede