Direct naar artikelinhoud
vacature.com

5 signalen dat uw nieuwe droomjob een nachtmerrie kan worden

5 signalen dat uw nieuwe droomjob een nachtmerrie kan worden
Beeld Shutterstock / JrCasas

Net zoals werkzoekenden soms een leugentje om bestwil schijven op hun cv, durven werkgevers hun bedrijf al eens iets té rooskleurig voorstellen. Als sollicitant is het dus belangrijk om kritisch te zijn en uw ogen en oren goed open te houden wanneer u op gesprek gaat. De volgende signalen kunnen erop wijzen dat een vacature te mooi is om waar te zijn.

1. De recruiter is overdreven enthousiast

Uiteraard zal elke hr-medewerker positief zijn over het bedrijf waar u mogelijk gaat werken. Maar het moet oprecht blijven. Lijkt uw sollicitatiegesprek meer op een verkooppraatje? Dan zit er mogelijk iets achter. Bij elke job zijn er uitdagingen. Het is de taak van de recruiter om u daarop te wijzen, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan. Als hij de firma en de functie overdreven bewierookt, kan het zijn dat hij een tikkeltje wanhopig is en u gewoon wil overhalen om de job snel aan te nemen.

2. U blijft met vragen zitten

Als u vragen stelt aan uw toekomstige werkgever, moet u daar een eerlijk antwoord op krijgen. Blijft het bedrijf vaag over de reden waarom uw voorganger moest vertrekken? Kan niemand u vertellen hoeveel overuren u gemiddeld zal moeten doen? Is het niet duidelijk waarom de firma na een halfjaar nog geen geschikte kandidaat heeft gevonden voor uw functie? Dan is daar vast een reden voor.

Op zoek naar een nieuwe job? Maak hier een alert aan voor de jobs die u zoekt.

3. Het bedrijf is onzichtbaar op sociale media

Niet alle firma’s hebben een account op sociale media. Maar werknemers die fier zijn op hun bedrijf, posten wel regelmatig berichten over hun werk op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. Vindt u nergens foto’s terug van bedrijfsuitjes of feestjes met collega’s? Zijn er geen posts te bespeuren over succesvolle projecten of opendeurdagen? Dat kan te verklaren zijn door een strenge privacy policy, maar het doet toch de wenkbrauwen fronsen.

4. Er is veel verloop

Weinig mensen werken hun hele leven voor dezelfde firma. Maar dat de ene werkkracht na de andere zijn biezen pakt, is niet normaal. Veel verloop kan wijzen op een hoge werkdruk, een slechte sfeer, onrealistische verwachtingen van de leidinggevende … Probeer daarom te achterhalen hoe lang mensen gemiddeld bij uw toekomstige werkgever blijven. Vaak lukt dat al door eens rond te vragen in uw omgeving. De kans is groot dat u via via iemand kent die er ooit heeft gewerkt. Maak gebruik van uw connecties om zo veel mogelijk informatie in te winnen.

5. Uw afspraken staan niet op papier

Bent u na enkele gesprekken tot een overeenkomst gekomen met uw nieuwe werkgever, maar vindt u bepaalde zaken die hij u beloofd heeft niet terug in uw contract? Kaart dat onmiddellijk aan. Wuift hij uw opmerking weg of begint hij terug te krabbelen? Dat is een duidelijke rode vlag. 

Checklist arbeidsovereenkomst

Voor u ergens uw handtekening zet moet u goed op de hoogte zijn van wat er allemaal in deze overeenkomst staat. Wij zetten alles op een rijtje in onze online gids.

Lees ook:

Experts pleiten voor een ander aanwervingsbeleid

Wie solliciteert, liegt?

Deze veelvoorkomende sollicitatiefouten zal jij niet snel meer maken

Bronvacature.com.