Tijdens de openluchtfilm zorgden leden en oud-leden van Jeugdraad Brecht voor verse popcorn.© Elke Lamens

Jeugdraad Brecht viert drie decennia met fuif, openluchtfilm en ontbijt in het park

Brecht -

Jeugdraad Brecht blaast dit jaar dertig kaarsjes uit en heeft dat dit weekend drie dagen lang gevierd. Het feestweekend startte vrijdag met een verjaardagsfeestje, op zaterdag was er film en kamperen in het Gemeentepark en op zondag een vorstelijk ontbijt.

Drie decennia al zet Jeugdraad Brecht zich in voor de kinderen en jongeren van Brecht. Dat wilde het zeskoppige bestuur niet zomaar voorbij laten gaan. “Ter ere van onze dertigste verjaardag wilden we iets leuks bieden voor elk gezin. Het weer zat op zaterdag wel wat tegen, maar toch zijn we in ons opzet geslaagd”, stelt voorzitster Marlies De Beuckelaer.

Jeugdhuis Den Dijk liep op vrijdagavond mooi vol voor een stevig verjaardagsfeestje. De Jeugdraad opende op zaterdag de camping in het Gemeentepark en nodigde later op de avond iedereen uit op gratis openluchtcinema.

“De regen is wel wat een spelbreker. Aanvankelijk hadden we 110 kampeerders, maar dat zijn er een pak minder geworden door de regen. Toch was het er niet minder gezellig om. De film The Gratest Showman zijn we een halfuurtje later gestart dan gepland. We hebben even gewacht tot de ergste regenbuien voorbij waren. Toch kregen we de tent nog vol, goed voor een 120-tal filmliefhebbers.”

Ruim 250 eters groot en klein schoven zondag aan voor een ontbijt in het park.© Elke Lamens

Zo’n 270 eters groot en klein schoof op zondagochtend aan voor een rijk gevuld ontbijt met boterhammen met spek en ei, pannenkoeken en ander beleg. Onder meer Chiro Sint-Job was erg goed vertegenwoordigd. “Dit is een heel leuke activiteit voor onze leden. Met behulp van de ouders geraakten we in Brecht voor dit heerlijke openluchtontbijt”, klinkt het bij de leiders.

“We zijn heel tevreden dat alle activiteiten dit weekend toch konden doorgaan. Afzeggen was voor ons geen optie. Het vergde een grote organisatie. Gelukkig konden we rekenen op de hulp van oud-bestuursleden”, stelt voorzitter Marlies De Beuckelaer dankbaar vast.  (ella)

Onder meer schepen van Jeugd en oud-bestuurslid van Jeugdraad Brecht, Frans Van Looveren (CD&V) stak een handje toe.© Elke Lamens

Leden van Chiro Sint-Job kregen een vol bord met spek en ei en pannenkoeken.© Elke Lamens

De openluchtfilm in het Gemeentepark startte zaterdagavond een halfuurtje later door de regen.© Elke Lamens

De tent zat zaterdagavond goed vol voor de openluchtfilm.© Elke Lamens

Door de regen kwamen er minder kampeerders opdagen, maar het was er wel gezellig.© Elke Lamens

Verjaadagsfeestje in jeugdhuis Den Dijk op vrijdag.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners