Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet. © AP

Van America's Dad tot "seksueel gewelddadig roofdier"

Acteur Bill Cosby (81) is veroordeeld tot minstens drie jaar cel voor het verkrachten van Andrea Constand (45). Hij moet maximaal tien jaar brommen. De feiten dateren van bijna 15 jaar geleden. Met deze veroordeling valt het zwarte icoon definitief van zijn voetstuk. "Mister Cosby, dit is een zeer ernstig misdrijf. Niemand staat boven de wet", sprak rechter Steven T. O'Neill hem streng toe. Cosby werd geboeid afgevoerd.

8 reacties

  • michel wanquet

    6 jaar geleden
    Marc Spandel zijn fantasie speelt hem duidelijk parten. Cosby zal nooit in een gewone gevangenis terecht komen. Als je in de VS geld hebt - en dat heeft hij - kan je opteren voor een verblijf in een luxe-gevangenis. Een cel alleen kan niet, ze zijn altijd per vier, maar als je voldoende geld op tafel legt kan je de cel afhuren voor jou alleen. Ik heb het dan nog niet over maaltijdkeuze en dergelijke..
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe ziet zo'n gevangenis voor (demente, blinde, gehandicapte enz.) 80- plussers er uit? Een soort rusthuis waar je door vrijwilligers gevoed wordt met een lepeltje? Of gaat het om een gewone klassieke gevangenis waar je opgesloten wordt tussen allerlei zware criminelen en je niet moet riskeren om je te bukken om iets op te rapen?
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Die man heeft zoveel geld dat hij tot aan zijn dood zal blijven procederen. Ik geloof niet dat hij 1 dag zal vastzitten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Een schande. Hij kreeg levenslang want hij zal sterven in de gevangenis.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    mag ook 5 jaar geen sex meer hebben
  1. PREMIUM

    Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

    Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
  2. PREMIUM

    Eerst wel, dan niet en nu toch quarantai­ne voor wie uit 'oranje zone' komt

    Verwarrende communicatie over de kleurencodes voor terugkerende toeristen: nadat in het begin was gezegd dat wie uit een 'oranje zone' kwam zich moest laten testen en in quarantaine moest, bleek dat plots niet meer nodig. Op diplomatie.belgium.be stond enkel nog dat reizigers 'extra waakzaam' moesten zijn op symptomen. Tot dat gisteren weer aangepast werd: wie uit een oranje zone - zoals Luxemburg en Kroatië - komt, wordt toch gevraagd in quarantaine te gaan en zich te laten testen. "De boodschap is nog steeds dezelfde, maar de formulering is aangepast", is de uitleg in regeringskringen. "Het is geen verplichting, maar het wordt wel aangeraden. Er wordt een beroep gedaan op de burgerzin van de reizigers." Voor alle duidelijkheid: er geldt géén reisverbod naar oranje zones. Malta is intussen ook geen rode zone meer voor vertrekkers, het valt onder code oranje.