Elias op de Rosier.© JasperDebauw

Elias (32) brengt fietsuitdaging tot goed einde en zamelt 11.000 euro in voor goede doel: “Enorm afgezien, maar trots op het resultaat”

Antwerpen/Berchem/Spa -

10.000 hoogtemeters maken, oftewel 40 keer de venijnige Col du Rosier beklimmen. Dat was de uitdaging die de Berchemse ultrafietser Elias Renard (32) afgelopen zaterdag aanging. Zijn doel? Geld inzamelen voor het goede doel. Het resultaat? 11.000 euro.

Laurens Van Aert

Sportcoach Elias Renard rijdt zich al jaren de pleuris voor het goede doel. Na enkele marathontochten van 500, 750 en 1.000 kilometer gooide hij het dit jaar over een andere boeg. Renard waagde zich aan ‘Everesting’: een helling beklimmen tot er 8.848 hoogtemeters op de teller staan. “Een lelijk getal, dus maak ik er 10.000 van”, lachte hij voor zijn inspanning.

Hij opteerde voor de Col du Rosier, een nijdige helling in de buurt van Spa. Per hoogtemeter wilde Renard één euro inzamelen voor UZA Tria-Go 4 Kids. Dat is een organisatie die kinderen ondersteunt die herstellen van een operatie, een mentale beperking hebben of chronisch ziek zijn.

LEES OOK. Elias (32) beklimt 40 keer Ardense Col du Rosier voor goede doel: “10.000 hoogtemeters voor zieke en revaliderende kinderen”

“Daar ben ik glansrijk in geslaagd”, vertelt hij enkele dagen na zijn krachtexploot. “Ik zat 19 uur en 18 minuten op de fiets en reed 39 keer naar boven en beneden. Eén keertje minder dan gepland, maar voldoende om de kaap van de 10.000 hoogtemeters te bereiken.”

“Ik heb enorm afgezien. Ik voelde me niet top en kreeg af te rekenen met hoofdpijn. Het maakte de inspanning zwaarder dan gedacht, maar dat hoort erbij, zeker?”

Ondanks het afzien kon Elias toch lachen.© JasperDebauw

Gelukkig werden de inspanningen van Renard beloond. De Berchemnaar haalde 10.000 euro op, en daar bleef het niet bij. “De crowdfunding staat open tot aanstaande zondag, 5 mei. Wellicht landen we rond de 11.000 euro. Ongelofelijk.”

Veel tijd om na te genieten krijgt de dertiger echter niet. Volgende week rijdt hij de 1.000 kilometer van Kom Op Tegen Kanker, een week later een Gran Fondo in Frankrijk. “Nadien is het tijd voor rust. Dan kan ik beginnen nadenken over mijn volgende uitdaging. Alle tips zijn welkom.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER