Jongen met autisme mag niet mee op de klasfoto, nu is hij model voor topmerken

© Instagram/Alfie a Model

Op zijn vorige school mocht hij nooit meespelen in theaterstukken. Zelfs een leuke klasfoto was hem niet gegund. Maar nu geeft de elfjarige Alfie Aldridge iedereen het nakijken. De jongen met autisme is immers model geworden voor meerdere topmerken.

nadb

Voor de autistische jongen uit Groot-Brittannië is het niet vanzelfsprekend om te functioneren in groep. Op zijn vorige school ondervond hij daar zo goed als elke dag de nadelen van, zo vertelt zijn vader Gary.

Daarom besloot de man om zijn zoon naar een gespecialiseerde school te sturen. Sindsdien is de jongen helemaal opengebloeid. Hij speelt nu zelfs met hart en ziel mee in theaterstukken.

De vader kreeg vervolgens van vrienden zelfs de raad om Alfie in te schrijven bij een modellenbureau. Grote merken zoals H&M, River Island en Land Rover stonden meteen in de rij om met hem samen te werken. “Hij is nu een echte performer geworden”, glundert vader Gary. “Precies alsof hij geboren is voor dit vak.”

Door het modellenwerk is de elfjarige Alfie uitgegroeid tot een jongen met veel zelfvertrouwen. Volgens zijn vader is het een wereld van verschil. “Ik wil dat mensen beseffen dat hun aandoening hen niet kan tegenhouden om hun dromen te verwezenlijken”, zegt hij nog.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen