afp
Volledig scherm
© afp

Simon Yates verkiest Giro boven Tour: "Normaal had ik dit seizoen de Giro al gereden"

Simon Yates slaat komend jaar de Tour de France over. De 25-jarige Brit van de Australische formatie Orica-Scott geeft in 2018 de voorkeur aan de Ronde van Italië. Yates eindigde dit jaar op de zevende plek in de Franse etappekoers en nam de witte trui mee naar huis als beste jongere.

0 reacties

  1. UITSLAGEN. McNulty houdt Healy van tweede ritzege, Armirail verliest 33 seconden maar blijft leider

    UITSLAGEN. McNulty houdt Healy van tweede ritzege, Armirail verliest 33 seconden maar blijft leider

    Daags voor de rustdag een mini-Ronde van Lombardije in de Giro. Tussen Seregno en Bergamo lagen vier gecategoriseerde beklimmingen, waarvan één van eerste en drie van tweede categorie. De rit bleek een kolfje naar de hand van Brandon McNulty (UAE Team Emirates). De Amerikaan vloerde Ben Healy en Marco Frigo in een sprintje met drie. Leider Bruno Armirail verloor 33 seconden, maar start ook na de rustdag in de ‘maglia rosa’. Ontdek hier alle tijdsverschillen in de volledige daguitslag en stand.
  2. KIJK. Jumbo-Visma (op roze sokken) aan het feest, de sprint van Cavendish en valpartij in laatste meters: dé momenten van de slotrit
    6

    KIJK. Jum­bo-Vis­ma (op roze sokken) aan het feest, de sprint van Cavendish en valpartij in laatste meters: dé momenten van de slotrit

    De slotrit van deze Giro verliep zoals verwacht: de roze trui dronk met z’n ploeg (allemaal gehuld in passende roze sokken) een glaasje champagne, de tegenstanders kwamen met felicitaties en aan het eind won een sprinter. Mark Cavendish was de afmaker van dienst, met hulp van z’n goede vriend Geraint Thomas. In de Britse sprinter z’n zog gingen er nog een aantal zwaar tegen de grond. Ook dat was een constante in deze Ronde van Italië: valpartijen. De hoogtepunten van de slotrit in deze Giro kan u in bovenstaande video bekijken.