© Archiefbeelden

Sven Pichal dient klacht in tegen ‘Dag Allemaal’ en ‘Het Laatste Nieuws’ rond aanwezigheid op begrafenis broer

Antwerpen -

De in opspraak gekomen ex-radiopresentator Sven Pichal dient klacht in tegen ‘Dag Allemaal’ en ‘Het Laatste Nieuws’. Dat hij “door de totale afwijzing door de maatschappij” afwezig was op de uitvaart van zijn broer Geert, klopt hoegenaamd niet.

Sven Pichal droeg zelf(s) de kist van zijn broer Geert. Dat konden alle aanwezigen vaststellen tijdens de uitvaart van het gewezen Groen-raadslid in Hoboken, alsook iedereen die de uitvaart via livestream volgde. Toch haalde Pichal eerder deze week de cover van Dag Allemaal, waarbij het tegenovergestelde werd geponeerd. Letterlijk: “Hij was afwezig op de uitvaart van zijn broer.” Daarop concludeerde Dag Allemaal dat “de totale afwijzing door de maatschappij” omwille van de feiten die hem ten laste gelegd worden, een anoniem leven onmogelijk maakt en hij daarom niet is opgedaagd.

Sven Pichal was wèl aanwezig op de begrafenis van zijn broer.© BELGA

Een vals nieuwsfeit, stelt zijn advocaat John Maes formeel. De cover van Dag Allemaal stond ook afgedrukt op de cover van de dinsdagkrant van Het Laatste Nieuws. Beiden hebben nu ook een klacht bij de Raad voor Journalistiek aan hun broek. “Hun bewering werd ook niet gecheckt bij Pichals omgeving of zijn advocaten met het oog op een wederwoord.”

De cover van ‘Dag Allemaal’ stond ook afgedrukt op de cover van de dinsdagkrant van ‘Het Laatste Nieuws’

John Maes zal de zaak pleiten voor de Raad voor de Journalistiek.© BELGA

“Bedroevend”

“Pichal betreurt dat de nagedachtenis van zijn broer aangegrepen wordt om een integraal artikel op te bouwen, vertrekkende vanuit een onwaarheid. Voor de vrienden en de familie van de overledene is het bedroevend dit te moeten lezen”, zegt Maes. “Intussen heeft Dag Allemaal een rechtzetting en excuses geplaatst, weliswaar op zijn Facebook-pagina, waar het beperkt aantal volgers opnieuw de cover van het magazine te zien krijgen, en waarop de pertinente onwaarheid nog steeds niet aangepast is.”

Wat het extra pijnlijk maakt, is dat Walter Damen, Pichals advocaat die de strafzaak rond het bezit en de verspreiding van beelden van seksueel misbruik met jonge kinderen, zal pleiten, tevens columnist is voor Dag Allemaal. Hij wist in dit verhaal zelf van niets. (phu)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer