© Getty Images/iStockphoto

Nog geen stormloop op airco’s en ventilatoren, maar verdelers zijn er klaar voor

Hoewel het de komende dagen zweten en puffen wordt, lopen we nog niet massaal naar de winkel om ons een aircotoestel, een aircooler of een ventilator aan te schaffen. “Al deze producten hebben we nog in stock, zowel online als in onze winkels”, zegt Yanick De Saedeleer, woordvoerster van Mediamarkt.

Elien Van Wynsberghe

“De komende dagen verwachten we wel een stijging in de verkoop”, zegt De Saedeleer. “Want na twee nachten slecht slapen, denken we wel dat er heel wat mensen naar de winkel zullen spurten.”

Webwinkel Coolblue merkte gisteren in ons land wel een stijging in de verkoop van airco’s en ventilatoren. “Maar we hebben nog een ruime voorraad en zijn voorbereid op de warme dagen die eraan komen”, zegt woordvoerster Ottelien van Pelt. Ook bij Coolblue verwachten ze nog een toename in verkoop.

Bij Krefel zagen ze vooral hun voorraad aircotoestellen al slinken. “We hebben er nog wel, maar we vermoeden dat we eind deze week door onze voorraad zullen zitten”, zegt commercieel directeur Jonathan De Nys. “Dat komt doordat er bij de hittegolf eind juni al een heel deel van deze toestellen de deur uitgingen. We raden de mensen die graag een airco willen aan om er zich zo snel mogelijk een aan te schaffen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER