Direct naar artikelinhoud
Zaak-Eddyani

Tienerpooier en rapper Soufiane Eddyani willen samen pers toespreken

Rapper Soufiane Eddyani.Beeld RV

Rapper Soufiane Eddyani en zijn voor tienerpooierschap veroordeelde vriend Bilal ‘Moreno’ Aazzouti willen donderdagavond de pers toespreken in een persconferentie. Dat meldt de advocaat van Aazzouti.

Eddyani bevindt zich al een week in het oog van de storm door zijn nieuwe nummer ‘Amigo’, dat opgedragen is aan zijn jeugdvriend Aazzouti. Onder meer voormalig staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) haalde zwaar uit naar Eddyani omdat het nummer tienerpooierschap zou goedpraten. Ook het gerecht kreeg kritiek omdat Aazoouti bijvoorbeeld een enkelband kreeg, maar de voorwaarden daarvoor niet naleefde.

Meer lezen

Wie is Moreno, aan wie Soufiane Eddyani een draak van een nummer opdraagt omdat hij in de cel zit? En wie zijn zijn slacht­offers, die dankzij ‘Amigo’ eindelijk serieus worden genomen? “Iedereen verdient een tweede kans, ook Moreno, maar niet in ons jeugdcentrum.”

Wat rapper Soufiane denkt, moet hij zelf weten. Maar dat hij een song maakt om een veroordeelde tienerpooier te steunen? Dat pikt Caroline (19), jarenlang zelf gevangen in de prostitutie, niet.

Niet zomaar “gepakt door het systeem”: dit is het strafblad van rapper Moreno.