Direct naar artikelinhoud
NieuwsAustralian Open

Bertens en Haase blijven steken in tweede ronde Australian Open

Kiki Bertens is uitgeschakeld in de tweede ronde van de Australian Open. De nummer 9 van de wereld moest in een spannende driesetter buigen voor de Russin Anastasija Pavljoetsjenkova. Het werd 3-6 6-3 6-3 voor de mondiale nummer 44.  Ook Haase werd uitgeschakeld, hij verloor van de Tsjech Tomás Berdych.

Anastasia Pavlyuchenkova en Kiki Bertens.Beeld AFP

Bertens liep in de Margaret Court Arena snel uit naar een 5-1 voorsprong. Ze haalde een hoog niveau en Pavljoetsjenkova maakte veel onnodige fouten: negentien in totaal in de eerste set. De Russin kwam van 5-1 nog terug tot 5-3, maar met een aantal goede services haalde Bertens, met de nodige moeite, toch de eerste set binnen.

Pavljoetsjenkova bleef echter met veel risico spelen en zag dat beloond worden. In de tweede set liep zij uit naar een 3-0-voorsprong en ze bracht Bertens aan het twijfelen. Ze zorgde voor veel druk in de servicegames van Bertens, die niet zo dominant was met haar opslag als in haar voorgaande partijen dit jaar. Ze sloeg slechts zeven aces.

In de beslissende set werd Bertens direct gebroken, maar met het nodige fortuin (een netbal en een challenge die in haar voordeel uitpakte) richtte ze zich toch weer op. Bertens zocht met regelmaat het net op, maar werd keer op keer gepasseerd door Pavljoetsjenkova, die over krachtige groundstrokes beschikt. Bij 5-3 benutte Pavljoetsjenkova, na een uur en 48 minuten, haar eerste wedstrijdpunt.

Vorig jaar haalde Bertens de derde ronde op het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Ze verloor toen van de uiteindelijke winnares Caroline Wozniacki uit Denemarken.

Pavljoetsjenkova haalde in 2017 de kwartfinales in Melbourne. Zij speelt in de volgende ronde tegen Aljaksandra Sasnovitsj uit Wit-Rusland.

Haase verliest

Robin Haase verloor zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open van Tomás Berdych. De Tsjech maakte in 79 minuten met 6-1 6-3 6-3 een einde aan het toernooi van de beste tennisser van Nederland.

Haase verloor de eerste set in slechts 19 minuten. Hij wist de voormalig nummer 4 van de wereld later wat beter partij te bieden, maar het werd geen moment spannend op baan 8. Berdych is door een rugblessure afgezakt naar plaats 57 van de wereldranglijst. Hij miste in 2018 de hele tweede seizoenshelft, waaronder Wimbledon en de US Open.

Alleen in 2011 kwam Haase voorbij de tweede ronde in Melbourne. Hij verloor toen van de Amerikaan Andy Roddick. De afgelopen zeven edities strandde hij in de openingsronde.