Jonge kleuterleidster (29) wordt schepen

Kleuterleidster Natalie Adriaensen (Nieuw Retie) van basisschool Trapop wordt vanaf 1 januari schepen in Retie. Ondanks haar jonge leeftijd is juf Natalie (28) geen groentje in de lokale politiek, want ze is al vijf jaar voorzitter van de gemeenteraad.

ema

Nieuw Retie (NR) boekte zondag een historische score van 49,78% en behaalde zo voor het eerst in haar bestaan de volstrekte meerderheid in Retie. Met elf van de 21 verkozenen heeft de partij van burgemeester Patrick Geuens in de nieuwe gemeenteraad geen partner meer nodig en kan NR voortaan alleen regeren in het dorp. “Of we overwogen hebben om onze huidige coalitiepartner N-VA toch nog mee aan boord te houden en zo onze meerderheid wat te verruimen? Nee”, zegt burgemeester Geuens vastberaden. “Waarom niet? Omdat we het al twaalf jaar gewend zijn om met een nipte meerderheid te besturen, maar ook omdat we voldoende sterke krachten in onze eigen rangen hebben.”

De huidige N-VA-schepenen Kristel Pelckmans en Thomas ­Wynants maken vanaf nieuwjaar geen deel meer uit van het dagelijks bestuur in Retie. In de plaats komt Natalie Adriaensen. De jonge kleuterleidster behaalde zondag 772 voorkeurstemmen, de op drie na hoogste score van haar partij. Adriaensen, die met zwangerschapsrust is, wordt wellicht de nieuwe schepen van Onderwijs. “Daarover beslissen we later”, zegt de burgemeester.

De vier overige schepenen blijven op post: Margriet Blockx, Fonny Matthijs, Luc Janssens en Koen Claessens. Het nieuwe college van burgemeester en schepenen voor de komende zes jaar telt zo vier mannen en twee vrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER