“Bijna 300 mails”: was deze Britse politicus een eerder slachtoffer van de echte ‘Martha’ uit Baby Reindeer?

Fiona Harvey, die eerder bekende de stalker te zijn in de Netflix-serie ‘Baby Reindeer’, zou ook een politicus van de Labour partij hebben gestalkt.

lto

Fiona Harvey bij Pierce Morgan eerder deze week.© Instagram Morgan

Fiona Harvey zou Labour-leider Sir Keir Starmer in acht maanden tijd een spervuur aan beledigende berichten hebben gestuurd. Tussen januari en augustus 2020 zou ze 276 gemene e-mails naar zijn parlementsadres te hebben gestuurd. Dat schrijft The Sun.

Daarin noemt ze hem naar verluidt een ‘stom jongetje’. Ze zou hem ook een ‘waardeloze advocaat’ genoemd hebben en beledigde ook zijn vrouw Lady Victoria Starmer aan, die er volgens haar “vreselijk uitziet”.

Ze ondertekende alle e-mails met ‘Sent from my iPhone’ - net als de e-mails die Martha Scott verstuurde in de populaire Netflix-serie - ondanks dat ze die verstuurde vanaf een desktopcomputer.

LEES OOK. In het hoofd van de stalker: “Ze komen in een eigen realiteit terecht en blokken alles af dat daar tegenin gaat”

Foto’s

Harvey, oorspronkelijk afkomstig uit Aberdeenshire, lanceerde haar e-mailcampagne naar verluidt toen ze in Kilburn woonde, dat grenst aan de wijk waar het parlementslid woont.

Naar verluidt zou ze eerder ook al over haar problemen gesproken hebben zoals de problemen in haar flatgebouw en met de buurt. In een andere mail zou ze hem foto’s hebben gestuurd van afval en geschreven hebben ‘it’s as filthy a s stArmers house’.

LEES OOK. Comedian schrijft stalking van zich af en scoort hit op Netflix: dit is het verhaal achter ‘Baby reindeer’

In één e-mail, gezien door The Sun, geschreven op 9 april 2020, zei ze: “Keir hou op met die onzin, stomme kleine jongen. Je wordt gekozen tot leider van. Niet-partij en binnen twee minuten krijg ik een e-mail waarin je me een racist noemt van de ombudsman voor huisvesting Ik heb al over je geklaagd bij de normcommissaris die, raad eens, ook niets doet. Zie je, vanaf nu klaag ik over het kleinste dingetje. Je leven is het niet waard om geleefd te worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER