De centrumkerk van Bornem ontvangt organist Cindy Castillo en violist Frederic d’Ursel in duo.© RR

Bach in Bornem: talent neemt plaats achter het orgel voor ‘Traüme und Erwachten’

Bornem -

April stond al helemaal in het teken van de verjaardag van de orgelvereniging in Bornem. Na het succes van het orgelconcert eind maart, komt er een tweede. Opnieuw wordt er werk van Johann Sebastian Bach gebracht.

De titel van dit concert luidt Traüme und Erwachten en vindt op 26 mei om 15 uur plaats in de centrumkerk van Bornem, aan het Kardinaal Cardijnplein.

“Na het concert kan je genieten van een aangeboden Bornem Tripel of Dubbel in de tuin van de nabijgelegen pastorie”, zegt organisator Eugeen Van Lent. “We ontvangen Cindy Castillo en Frederic d’Ursel in duo. Castillo is momenteel een van de grootste organisten van België en heeft een hart voor hedendaagse muziek. Frederic d’Ursel is docent viool aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel.”

Deleuze

“In dit programma hoort u de Sonate in C-klein en de Sonate in G-groot, aangevuld met het werk Traüme und Erwachten van de Belgische componist Jean-Pierre Deleuze. Dat werk is dus speciaal voor dit programma gecomponeerd”, legt Van Lent uit. “Deleuze geeft ons hiermee zijn droomachtige visie op het werk van Bach, door persoonlijke composities toe te voegen: een prelude voor orgel en viool ter inleiding van de Sonate in C-klein.” (wtve)

Tickets en info via www.terdilft.be of aan de kassa 15 euro.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners