ANP
Volledig scherm
© ANP

"Veiligheid op Schiphol ondergeschikt aan groei"

Bij alle discussies over de groei van de Nederlandse luchthaven Schiphol wordt te weinig gekeken naar veiligheid. Die kritiek heeft de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid geuit.

0 reacties

  1. Extra kosten voor handbagage? Testaankoop klaagt vliegmaatschappijen aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?
    PREMIUM

    Extra kosten voor handbagage? Testaan­koop klaagt vliegmaat­schap­pij­en aan. Maar hoe groot en zwaar mag je gratis koffer zijn?

    Als je een vliegreis boekt, betaal je tegenwoordig dikwijls extra kosten voor je handbagage, tot wel 75 euro per stuk. Consumentenorganisatie Testaankoop wil de wildgroei aan zulke supplementen aan banden leggen en heeft daarom bij de Economische Inspectie een klacht ingediend tegen verschillende luchtvaartmaatschappijen. Twijfel je zelf wat voor koffer je al dan niet mag meenemen, en of handbagage al dan niet is in begrepen in de prijs? Onze reisexpert Johan Lambrechts zet de regels bij verschillende maatschappijen op een rij én deelt een handige hack.
  2. Wat gebeurt er met je pensioen als je naar Spanje verhuist? En hoe vermijd je dubbele belasting?
    PREMIUM

    Wat gebeurt er met je pensioen als je naar Spanje verhuist? En hoe vermijd je dubbele belasting?

    Spanje is een van de populairste vakantiebestemmingen voor Belgen, maar zo'n 37.000 landgenoten hebben er ook een domicilie. Maar zodra Spanje je als ‘fiscaal inwoner’ ziet, heeft dat impact op je belastingen en pensioen. Vanaf wanneer doet Spanje dat? Krijg je daar meer of minder pensioen? En hoe loop je het gevaar om in béíde landen belastingen te moeten betalen? Advocaat Erik Sansen, expert in emigrerende en immigrerende belasting, geeft antwoord.