© JAA

Al 47ste keer Sint-Jansfeesten

Zaterdag en zondag vinden voor de 47ste maal de Sint-Jansfeesten plaats in en rond de gelijknamige kapel aan de Uilenbaan. Naast de eet- en drankkraampjes zetten heel wat verenigingen uit Wommelgem en omliggende gemeenten hun beste beentje voor.

jaa

Er zal heel wat muziek weerklinken. De lokale harmonieën De Eendracht en Schranser Muzikanten treden allebei zaterdag op. Je kan ook een ritje maken in een oldtimer.

’s Avonds volgt aan de kapel nog een fuif en daar wordt ook het traditionele Sint-Jansvuur ontstoken. Zondag gaat het feest verder met een gebedsviering en volksdans. Jongeren kunnen ook leren paalklimmen of hun circustalenten etaleren. Maar het hoogtepunt die dag wordt de zesde retrokoers met start en finish nabij de kapel. Het startschot wordt om 13.45u gegeven. De koers vindt plaats op een parcours van 1,8 km en duurt één uur. Belangrijk detail: starten mag alleen als je een koersfiets hebt met versnellingen aan de schuine buis gemonteerd, zonder klikpedalen, en als er haar op je benen staat. Heerlijke nostalgische truitjes horen er ook bij.