Explosie gasfles veroorzaakt brand op een geïmproviseerd kampterrein in Watermaal-Bosvoorde

In Watermaal-Bosvoorde heeft vanochtend een bosbrand gewoed in de omgeving van de Sint-Hubertusdreef. Oorzaak was de explosie van een gasfles op een geïmproviseerd kampterrein. Bij de explosie en brand raakte niemand gewond.

De explosie deed zich vanochtend voor rond 5 uur en bij aankomst van de brandweer stond zo'n 100 vierkante meter bos in brand. "Het ging om een accidentele explosie in een kampterrein, vermoedelijk van daklozen of mensen zonder vast adres", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. 

"We hebben een tankwagen laten aanrukken en hebben zo'n 250 meter blusleiding gelegd, van aan een brandkraan aan het nabijgelegen rugbyterrein. We hebben er alles aan gedaan om te vermijden dat de brand zich uitbreidde, en gelukkig was de omgeving al behoorlijk nat door de regen van de voorbije dagen."

Verwarming aangesloten op gasfles

Buurtbewoners vroegen zich op sociale media af wat er aan de hand was. De knal was heel hevig. Op het moment van de ontploffing en de brand was niemand aanwezig. Een bewoner kwam wat later kijken en vertelde dat hij een elektrische verwarming had aangesloten op een gasfles. "Dat is vermoedelijk de oorzaak", aldus de Brusselse brandweer.

Een van de brandweervoertuigen kwam bij de bluswerken wel vast te zitten in de zompige ondergrond en moest losgetrokken worden. De brandweer heeft een brandwacht ter plaatse gelaten om eventuele opflakkeringen te voorkomen.

Meest gelezen